ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul de Externe al Serbiei a cerut explicații de la autoritățile de la Chișinău, după ce Goran Bregović și trupa sa nu au fost admiși să intre în Republica Moldova. Potrivit ministrului sârb de Externe, Ivica Dačić, situația respectivă „nu corespunde relațiilor tradiționale de prietenie” între cele două state, transmite Știripesurse cel mai probabil citând Agerpres.

Într-un comentariu oferit agenției Tanjug, Dačić a precizat că refuzul de intrare în R.Moldova aplicat lui Bregović a fost perceput de societatea sârbă într-un mod negativ.

Amintim că, Goran Bregović și trupa sa nu au fost admiși să intre în R.Moldova, deși au aterizat ieri pe Aeroportul Internațional din Chișinău. Artiștii urmau să cânte duminica, 20 august, la un festival. Organizatorii evenimentului au anunțat despre acest fapt aducând scuzele de rigoare vizitatorilor.

Evenimentul era anunțat cu mult timp înainte, iar interdecția, din câte s-a aflat, data din 2022. Autoritățile de la Chișinău ar fi putut să transmită acest lucru și organizatorilor și artiștilor dacă nu ar fi avut obrazul la fel de gros ca talpa pantofilor de conțopistă ai Maiei Sandu.

Poliția de Frontieră a menționat că a acționat „în contextul măsurilor întreprinse pe linie de securitate, având la bază analiza de risc și informațiile obținute prin schimbul de informații cu Serviciul de Informații și Securitate, dar și cu partenerii internaționali”. Respectiv, Ucraina.

Vă dați seama ce periculos este Goran Bregovici dacă s-a implicat și fostul KGB local în interzicerea lui?