ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Finala Ligii Campionilor la handbal masculin a venit cu moarte subită a unui jurnalist polonez. Federația a anunțat că un jurnalist polonez a murit, duminică, la Koln, după ce a suferit un stop cardiac în tribună.

În a doua repriză a meciului, un jurnalist polonez s-a prăbușit brusc când mai erau 12 minute și 20 de secunde de joc, scrie AFP. Transportat la spital, ziaristul a decedat la scurt timp.

„Federația Handbalului European își exprimă condoleanțele față de familia și prietenii acestuia în acest moment dificil”, a transmis EHF. Tragedia a făcut ca EHF să anuleze conferințele de presă ale ambilor antrenori, precum și celelalte evenimente media programate pe parcursul serii.

 

Pawel Kotwica, jurnalistul mort subit, a lucrat timp de treizeci de ani pentru un cotidian regional polonez, Echo Dniaw, care a declarat că acesta avea 51 de ani.

„Pawel Kotwica a fost un mare jurnalist, un remarcabil expert în handbal, pe care l-a iubit mai mult decât orice. Vorbeam ore întregi despre meciuri, jucători, tactici. Întreaga redacție a Echo Dnia plânge; este greu să ne exprimăm tristețea și durerea”, a scris ziarul pe site-ul său.

Cotidianul polonez a mai adăugat: „Paweł Kotwica s-a născut în 1972 și era jurnalist la Echa Dnia din 1993, încă de la începutul carierei sale. Iată ce a scris despre el însuși: "Am început să lucrez la Echa Dnia chiar înainte de a absolvi liceul, la secția din oraș. Căutam subiecte pe stradă, scriam despre gropile de gunoi, toaletele publice sau găurile din drum. A fost o mare școală pentru mine ca reporter. Întâmplător, Departamentul care ținea legătura cu cititorii și colaboratorii, condus de mentorul meu, redactorul Jerzy Głębocki, se afla în aceeași încăpere cu Redacția de sport, care era condusă pe atunci de redactorul Stanisław Wróbel. Acesta mi-a cerut să scriu un articol despre un tânăr pilot de karting din Kielce, iar apoi am scris primul text despre cea mai mare pasiune sportivă a mea - handbalul. Și așa a rămas cu mine până în ziua de azi."...”

 

 

„Paweł, ne vom întoarce aici și vom câștiga, dar nimeni nu te va da înapoi la noi...

Cele mai profunde condoleanțe familiei.
Nimic nu este mai important astăzi.”, a scris pe Twitter echipa poloneză Barliner Industria Kielce, oferind fotografia jurnalistului răpus: