ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotbalul timișean a fost la un pas de tragedie în ultima etapă a sezonului de toamnă din Campionatul Județean Timiș, căpitanul gazdei întâlnirii din runda a XV-a a Seriei a III-a în liga a V-a, Răzvan Vișan, prăbușindu-se brusc pe gazonul terenului „Comunal” din Vucova la mijlocul primei reprize a meciului dintre AS Progresul și AS Berini, disputat sâmbătă de la ora 14, și rămânând secunde bune nemișcat.
 
Cadrul medical asigurând asistența de specialitate a intervenit oportun, salvându-i viața, iar sportivul a fost apoi transportat de urgență la spital. Cei rămași la fața locului, coechipieri și parteneri de întrecere de la vizitatori, înmărmuriți de căderea lui Vișan, n-au vrut să mai reia partida, indiferent de prima reacție „la cald” dinspre AJF Timiș, care l-a avertizat telefonic pe delegatul clubului organizator în privința consecințelor rezultante dacă nu vor continua meciul, iar așa au și procedat, lăsând pe moment fotbalul deoparte, cu gândul la o viață de om. 

După ce David Covaciu și Raul Jorj au înscris în minutele 8 și 16 pentru oaspeți, la scorul de 0-2, căpitanul echipei gazdă, Răzvan Vișan, s-a prăbușit la mijlocul primei reprize pe suprafața de joc și nu a mai mișcat câteva secunde bune, spre îngrijorarea și panica tuturor celor din jur, coechipieri și parteneri de joc.

Intervenția promptă a medicul care a asigurat asistența de specialitate la meci a salvat viață tânărului sportiv, care și-a revenit între timp, în așteptarea Ambulanței solicitate, sosită după 23 de minute. Iar Vișan a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Timișoara, fiind internat pentru investigații medicale.

Și nu este primul caz în „Județ”, de semnalat fiind și aspectul că viza medicală nu se mai efectuează la Policlinica pentru Sportivi, AJF Timiș îndrumând în acest sens sportivii din eșaloanele 5 și 6 dar și cele juvenile către medicii de familie, județ unicat din țară în ceea ce privește această abordare.

Înmărmurite de cele văzute, ambele colective au căzut de acord că nu mai era cazul să reia partida, căzută într-un plan secundar al importanței în raport cu prioritatea stării de sănătate a lui Răzvan Vișan, brusc deteriorată cu accente dramatice, iar meciul nici nu a mai fost într-adevăr reluat.

Și totuși, trista situație de la Vucova nu s-a încheiat cu totul astfel, căci delegatul de joc al partidei a spus că nu este bine că meciul nu este reluat din minutul 23, al întreruperii sale, și că renunțarea la continuarea partidei se va lăsa cu o amendă.

Victor Petrea, delegat al grupării organizatoare din Vucova, a apelat numărul telefonic al secretarului general al AJF Timiș, care i-a confirmat că „pierdeți cu 3-0 și veți fi amendați dacă nu continuați meciul!” Reacția delegatului gazdelor a fost cât se poate de firească, normală și naturală în circumstanțele date: „Dar cum să mai jucăm când viața unui om e în joc!? Și este mai importantă decât meciul!”

Ambele echipe fiind cutremurate de cele întâmplate, nu au mai dorit să continue, iar arbitrul a fluierat sfârșitul meciului.
 
Răzvan Vișan a confirmat printr-un mesaj trimis din unitatea spitalicească faptul că a trecut peste starea de sâmbătă după-amiază, mesaj pe care-l reproducem: 
 
"Vă salut, sunt bine, sunt internat momentan pentru mai multe investigații. Se pare că e vorba de o convulsie la
prima vedere. Urmează RMN pentru a stabili dacă este necesară o intervenție chirurgicală! Mulțumesc tuturor pentru susținere și mesajele de încurajare!"

Victoraș Petrea, delegat al Progresului, vizitându-l la spital pe Răzvan Vișan, semnalează că intervenția chirurgicală este necesară. 
 
Din sânul colectivului gazdă, al AS Progresul Vucova, se confirmă că toți componenții echipei au fost injectați în cursul "campaniei de vaccinare" din 2021-2022 cu serul anti-covid-19, constrânși fiind astfel dinspre AJF Timiș cu avertizarea că dacă nu se inoculează nu vor mai putea practica îndrăgitul lor fotbal, în cazul particular al căpitanului Vișan (26 ani) confirmându-se că "era sănătos tun", jucătorul efectuând însă mai multe "vaccinări", conform acelorași surse.
 
 
Parteneriat SportTIM