ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul edil din Baia Mare Cătălin Cherecheș va fi adus astăzi în România. O escortă a Poliției Române îl va prelua și îl va aduce în fața autorităților române, anunță Știripesurse.

Judecătorii din München au aprobat săptămâna trecută extrădarea sa.

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare și dat în urmărire internațională după ce a fugit din țară, a fost depistat de polițiști în Augsburg, în 28 noiembrie 2023. Germania. Cherecheș a ieșit din țară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, înainte de pronunțarea sentinței, sub identitatea unei rude.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat săptămâna trecută că o instanță din Munchen a decis predarea fugarului Cătălin Cherecheș și a dat asigurări că acesta își va ispăși cei cinci ani de pedeapsă într-un penitenciar din România.

"Vă confirm faptul că, odată adus în sistemul penitenciar, va rămâne în sistemul penitenciar românesc și, dacă nu mă înșel, are o pedeapsă de cinci ani. Va ispăși pedeapsa pe care a primit-o din partea Justiției române în sistemul penitenciar din România. Este un lucru de care sunt absolut convinsă", a spus ea.