ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Indignat de lipsa de acțiune a Iranului după atacul aerian al Israelului asupra consulatului din Damasc, un comandant de rang înalt al Gardienilor Revoluției a făcut apel la o coaliție a armatelor musulmane pentru a riposta, transmite Iran International.

Alireza Tangsiri, comandantul Marinei din cadrul IRGC, a afirmat că "singura modalitate de a-i înfrunta pe sioniști este crearea unei coaliții a armatelor islamice", fiind cel mai recent dintr-o serie de înalți responsabili militari din Iran, împreună cu oficiali guvernamentali, care au cerut o acțiune puternică de represalii.

Comentariile sale vin în contextul în care un raport neconfirmat sugerează că Teheranul a dat asigurări Washingtonului că nu va riposta împotriva Israelului în urma unui atac aerian care a ucis doi comandanți IRGC și cinci oficiali militari de rang înalt în Siria. 

Presupusul acord este considerat de unii ca fiind o încercare a Teheranului de a evita escaladarea tensiunilor atât cu Israelul, cât și cu Statele Unite, potențial în vederea reducerii sancțiunilor.

De la izbucnirea războiului din Gaza, declanșat de invazia Israelului de către Hamas, sprijinit de Iran, proxyii Iranului au atacat Israelul din Gaza, de la granița cu Libanul, din Siria și de pe coasta Mării Roșii din sudul țării.

În timp ce oficialii iranieni au lansat amenințări de represalii, în frunte cu liderul suprem, aceștia au dat dovadă de prudență, afirmând că vor acționa la momentul oportun și în condiții adecvate.