ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cometa 12P/Pons-Brooks, poreclită „Cometa Diavolului” din cauza a două „coarne” caracteristice, va fi vizibilă pe cer începând de vineri. Momentul de maximă vizibilitate coincide cu eclipsa de soare din 8 aprilie.

Cometa 12P/Pons-Brooks se apropie de Pământ și devine vizibilă o dată la 71 de ani.

Descoperit în 1812, acest corp ceresc care orbitează în jurul soarelui ar putea deveni vizibil începând de vineri, 22 martie, dacă există condiții bune de observație.

Totuși, ea este greu de văzut cu ochiul liber, fiind nevoie de un binoclu sau de un telescop, dar va deveni tot mai vizibilă pe cer între 22 martie și 21 aprilie, după care va începe să se îndepărteze spre vest și să dispară.

Un moment prielnic de vizibilitate va fi pe 8 aprilie, când va avea loc o eclipsă totală de soare, care va umbri America de Nord.

Cometele sunt corpuri cerești alcătuite din particule de praf, gaze înghețate, gheață și piatră, apărute la formarea sistemului solar.

Pons-Brooks are un diametru de circa 30 de kilometri și este una dintre cele mai luminoase comete repertoriate, din cauza puternicelor reacții chimice pe care le produce alcătuirea sa.

De altfel, porecla de „Cometa Diavolului” a primit-o din cauza faptului că, prin apropierea de Soare, nucleul interior se fisurează și emană gaze și gheață sub forma a două coarne, care constituie caracteristica sa unică.

Cu prilejul ultimei sale apropieri de Pământ, „Cometa Diavolului” a fost reperată în iunie 1953 și a dispărut în septembrie 1954.