ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Efectele adverse așa-zisei „vaccinări” fac ravagii și în lumea sportului, ba chiar și pe scena turneului final al Campionatului Mondial feminin în plină desfășurare a grupelor în emisfera sudică, sub forma unor afecțiuni subite care altădată ar fi fost de neimaginat la persoane într-atât de tinere și mai ales clinic sănătoase, cu testele medicale la zi vizate pentru efortul fizic susținut conform rigorilor sportului competițional, cum este și cazul internaționalei columbience în vârstă de 18 ani Linda Caicedo, antrenându-se cu coechipiere în pregătirea întâlnirii de duminică în compania Germaniei, dar încetinind brusc alergarea și, după cum se poate observa în înregistrarea video postată de DSportsCo cu majusculele „momentul care preocupă o întreagă țară” și inserată ca suport vizual în consemnarea publicației britanice de mare tiraj Daily Mail, aplecându-se și luându-se cu mâinile de piept, după care s-a lăsat pe-o parte la pământ.

Caicedo avea a-și pierde cunoștința pentru circa 90 de secunde, primind îngrijiri medicale la fața locului, pe gazon, în ajutorul ei sărind rapid membri ai staff-ului Columbiei la turneul final mondial feminin de fotbal, unul dintre aceștia echipat cu o trusă de prim ajutor, după care a fost transportată cu Ambulanța de la baza de pregătire a sud-americanelor din Sydney la „Urgențele” unei unități spitalicești, ulterior fiind externată. 

Caicedo stabilea marți rezultatul final al jocului de debut al Columbiei la „Mondialul” din Australia și Noua Zeelandă, în minutul 39, 2-0 cu Coreea de Sud în fața a 24.323 de spectatori, după ce Usme deschidea scorul din penalty în minutul 30, la o zi în urma recordului 6-0 (2-0) conturat de Germania tot în Grupa H în fața marocancelor la Melbourne, întâlnirea sud-americancelor din grupa a III-a valorică în urnele tragerii la sorți cu nemțoaicele fiind programată duminică, dar cel mai probabil fără implicarea jucătoarei de 18 ani.

S-au mai înregistrat scoruri mari în primele partide din grupe, de exemplu Suedia trecând cu 5-0 de Italia și calificându-se astfel în avans în optimi din Grupa G, iar Spania dar și Japonia cu același 5-0 de Zambia, ambele intrând astfel deja înainte de termen în fazele eliminatorii, din Grupa C, pe când, la polul opus, Grupa D a înregistrat strict și numai scoruri de 1-0, în toate cele 4 meciuri jucate până acum, două adjudecate astfel de Anglia și câte unul de China respectiv Danemarca.

A șasea în urna a treia valorică a preliminariilor de calificare la „Mondial”, România nu obținea biletele, cedând în grupă la zero favoritelor Italia și Elveția, cu 2-0 în deplasări și chiar 0-5 (0-1) la Voluntari „albastrelor” peninsulare în 21 noiembrie 2021, și izbutind un unic draw cu helvetele, 1-1 (1-0) în aprilie anul trecut pe Arcul de Triumf, alb-roșiile din Țara Cantoanelor ajungând apoi la turneul final via-baraj, 2-1 cu galezele în urma reprizelor de prelungiri.   

Optimile „Mondialului” se vor disputa de sâmbătă în intervalul 5-8 august, semifinalele fiind programate pe 15 ale lunii viitoare la Auckland și 16 la Sydney, gazdă a finaolei la titlu din 20 august.

Dar iată secvențele colapsului lui Caicedo în plină alergare la antrenament, conform înregistrării video postate de DSportsCo pe Twitter: