ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul jurnalist Dan Negru își sesizează cititorii pe Facebook asupra brigadierilor în civil de la Factual.ro care au reclamat și cenzurat în nenumărate rânduri ActiveNews pe rețelele sociale. Jurnalistului i s-a blocat răspândirea firească a filmarii virale despre banii peșin și mașinile electrice din America, semnalată și de ActiveNews AICI. Acesta poate fi viitorul „presei”. dacă îi lăsăm: scrisă de roboții AI și de slugile slugilor lui Soros, ca amanta penalului Florin Cîțu, Lenuța Calistru:

„• Postarea cu mașinile electrice din America cu 7 miloane de vizualizări e blocată! În sfârșit

Nu-i bai! Mă asteptam! Ai noștri le raportează, nu ai lor. Denunțul ca și trădarea vin întotdeauna de la ai tăi, nu de la ceilalți!

• Candidatura mea prin politică e o minciună care reapare mereu în ziare! E din nou știre. NU CANDIDEZ ! Dar mă îngrijorează sondajul unor partide în Timișoara în care apar cu vreo 45%. Ce să caut eu, prezentatorul acolo? Dacă votăm pasional,fără creier, votăm iar strâmb! Opera din centrul Timișoarei a fost construită pe vremea când Karoly Kuttel a fost primar. El și-a cheltuit o mare parte din averea personală pentru construcția clădirii. A murit la 57 de ani și n-a apucat s-o vadă terminată. Ăștia sunt oamenii de care are nevoie Timișoara! De oameni mari și nu de păcălicii care au fost primari în ultimii 30 de ani. Și nicidecum de un păcălici de la tv ca mine!

Orwell avea dreptate: "un popor care alege politiceni corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă ci complice”.

Eu, de fiecare dată când am votat am devenit complice.”

Jurnalistul mai adaugă: „Factual e compania românească. Face exces de zel, e o caracteristică românească excesul de zel în fața angajatorului. Factual exagerează făcând rapoarte ,de multe ori neadevărate. Piața de mașini electrice americană e mică în comparație cu mașinile termice. Ford a suspendat investițiile în mașini electrice, e știre oficială.Tot știre oficială e că Hertz își vinde o mare parte din flota de mașini electrice pentru ca nu e perfomanta. Postarea mea nu a fost fake news! Dar nimeni nu are curajul să verifice cine e factual.ro care se ocupă de reportul opiniilor în online romanesc. Și care sunt încasările lor anuale.”, mai scrie acesta cuntinuînd puțin eronat că „Nimeni din presa românească nu are curajul să vorbească despre unul din instrumentele de cenzura din online romanesc”. Din presă face parte și el. Să scrie el mai mult!

Zilele trecute Dan Negru, care își recomandă și canalul de YouTube ca alternativă (de asemenea, o alternativă puțin greșită) mai semnala:

Dacă vrei să-ți iei o mașină electrică, statul îți dă mii de euro. Gratis!

Dacă vrei sa-ți tragi apă și canal cu "prima conectare” statul îți dă aproape ciuciu,muuult mai puțin! Ne cufurim în fundul curții dar avem Tesla cu bani de la stat. Suntem singura țară europeană în care aproape un sfert din populație are wc în fundul curții.

Am pierdut rânduiala firească a lucrurilor.

Statul să subvenționeze mașinile electrice dar tot banii ăia sa-i dea și pentru cufureala din fundu’ curții.

Zilele astea, după iureșul pe care l-am stârnit cu mașinile electrice, mi-au tot dat unii exemplul Suediei, Norvegiei. Ăia au demult rezolvată problema haznalelor, pot subvenționa nivelul următor.

Noi avem vreo 200 de școli cu wc în curte, acu’ iarna! Ne plimbăm curu’ în Tesla luate cu subvenții de la stat dar avem copiii care îngheață în wc din curte. Ăștia mici când vor crește se vor pi__șa pe politica voastră. A tuturor! Cum o fi mai bine? Sărac într-o țară bogată sau bogat într-o țară săracă? (casa din fotografie e locuită).”