ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier al Israelului, Ehud Olmert, a afirmat într-un interviu pentru Euronews că că războiul trebuie să continue până când Hamas va fi distrus, relatează Știripesurse.

"Fiecare cetățean, fiecare băiețel, fiecare fetiță uciși, este îngrozitor. Așa că nu vreau să discut despre cifre. Statele Unite și Marea Britanie, de exemplu, și-au instruit ambasadorii la ONU să voteze împotriva încetării focului. Cu alte cuvinte, când au susținut continuarea operațiunilor militare israeliene, la ce se așteptau? Să nu existe victime?".

Și, apoi, Olmert adaugă: "Nu am ajuns încă în centrul acestei operațiuni. Khan Younis, care este situat în partea de sud a Fâșiei Gaza, este adevăratul sediu al Hamas. Ei au conducerea, se ascund, au buncărele, au sediile de comandă, au rampele de lansare".

Trebuie să distrugem acești arabi inferiori

Reporter: Este interesant să spuneți că Khan Younis este centrul de comandă, pentru că în ultima săptămână am definit spitalul al-Shifa drept inima care bate a Hamas. Și, totuși, nu am văzut tunelurile sau armamentul.

Ehud Olmert: Ați văzut armele, nu i-ați văzut pe lideri. Dar priviți, sunt atâtea știri false. Acum face parte din viață, totul este difuzat neglijent. Dacă m-ai fi întrebat acum două săptămâni, ți-aș fi spus că centrul este într-adevăr la Khan Younis. Ceea ce trebuie să știe Israelul este că, atunci când bătălia militară se va termina, trebuie să anunțe imediat că este pregătit să intre în negocieri cu Autoritatea Palestiniană pentru o soluție cu două state. Aceasta va include și Gaza ca parte a statului palestinian.

Reporter: Ar trebui să existe o investigație pentru a afla de ce IDF nu a sosit la timp? Dacă vorbești cu multe familii, sunt cu adevărat confuze de ce au fost lăsate singure în kibuț atât de mult timp.

Ehud Olmert: Va trebui să facem o investigație foarte amănunțită. Un lucru pe care îl știu în profunzime este că cei responsabili, în fața potențialului unui astfel de atac, se vor fi gândit: "Dar acești arabi inferiori, ce știu ei? Ce pot face ei? Vor fi la înălțimea noastră? Noi israelienii, națiunea startup-urilor, cu sofisticarea noastră, inteligența noastră, curajul nostru?". În schimb, ei ne demonstrează că sunt la înălțimea noastră. Sunt pur și simplu brutali. Va trebui să îi distrugem.