ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Canada este încă sub contract pentru achizițiile de vaccinuri anticovid, dar în același timp aruncă la gunoi dozele expirate în valoare de 1,5 miliarde de dolari, informează LifeSite.

Potrivit informațiilor obținute pe 8 aprilie de Blacklock's Reporter, ministrul liberal al sănătății, Mark Holland, a dezvăluit că Canada este încă obligată prin contract să achiziționeze noi vaccinuri, chiar dacă Departamentul de Sănătate a aruncat la gunoi vaccinuri expirate în valoare de 1,59 miliarde de dolari.

"Pe măsură ce vaccinuri suplimentare au fost autorizate pentru utilizare în Canada, producătorii au crescut capacitatea de producție, iar cererea din partea canadienilor a scăzut", a explicat Holland într-o notă informativă din 6 decembrie.   

"Risipa globală a crescut", a scris el. "În plus, pe măsură ce noi formulări au fost autorizate pentru a fi utilizate pentru a aborda variantele de îngrijorare, risipa de formulări mai vechi a crescut".  

Potrivit notei informative, contractele cu companiile producătoare de vaccinuri au obligat Agenția de Sănătate Publică din Canada să continue să achiziționeze vaccinurile nedorite. Printre furnizori se numără Pfizer Canada, Novovax Incorporated și Moderna Inc. 

"Agenția pentru Sănătate Publică nu intenționează să achiziționeze vaccinuri COVID-19 suplimentare odată ce livrările contractuale ferme în cadrul Acordurilor de achiziție în avans existente se vor încheia la sfârșitul anului calendaristic 2024 pentru vaccinurile cu acid ribo-nucleic mesager și în 2024 pentru vaccinurile fără ARNm", se arată în notă. 

În timp ce nota nu a dezvăluit pentru câte vaccinuri mai are de plătit Canada, un raport pe 2023 al Ministerului Lucrărilor Publice a arătat că a contractat livrarea a până la 90,8 milioane de doze până la 31 decembrie 2024.   

Din 24 noiembrie 2023, un total de 52,9 milioane de doze au fost aruncate. Risipa i-a costat pe canadieni 1,59 miliarde de dolari, conform estimărilor auditorului general, care a estimat că injecțiile costă aproximativ 30 de dolari pe doză. 

Guvernul liberal, condus de premierul Justin Trudeau, a explicat anterior că a comandat livrări de vaccinuri pentru ani de zile în viitor, deoarece se aștepta ca canadienii să continue să facă rapelurile.

"'La zi' este modul corect de a gândi acum despre vaccinare", a declarat atunci ministrul Sănătății, Jean-Yves Duclos, în fața jurnaliștilor la 30 iunie 2022. "'Complet vaccinat' nu are sens acum. Este 'la zi'." 

"Nu vom fi niciodată complet vaccinați împotriva COVID-19", a susținut el. "La fel ca virusul, și imunitatea noastră evoluează". 

Cu toate acestea, cercetările guvernamentale au dezvăluit că majoritatea canadienilor refuză categoric vaccinul de rapel COVID. Date de la vaccinarea COVID-19 a guvernului federal: Tabloul de bord al acoperirii vaccinale, arată că doar 14,6 la sută dintre canadieni, aproximativ 5,7 milioane, au primit un rapel COVID "vaccinul XBB.1.5".  

Decizia canadienilor de a refuza vaccinul vine în contextul în care un raport al Statisticii canadiene a dezvăluit că numărul deceselor cauzate atât de COVID-19, cât și de "cauze nespecificate" a crescut în urma lansării așa-numitelor vaccinuri "sigure și eficiente".