ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul serviciilor de informații militare ucrainene (GUR), Kirilo Budanov, a declarat într-un interviu în The Washington Post că a fost elaborat la Kiev, în conducerea militară a statului, un plan pentru a desfășura atacuri pe teritoriul Federației Ruse, transmite Știripesurse.

„Am propus un plan care vizează reducerea capacităților ruse. Acesta acoperă multe aspecte, cum ar fi industria militară, instalații militare critice, aerodromurile lor, centrele lor de comandă și control”, a declarat directorul GUR, citat de Ukrainskaia Pravda.

Potrivit acestuia, sunt planificate mai multe atacuri transfrontaliere ale voluntarilor ruși în interiorul Rusiei, cu sprijinul GUR, precum și mai multe atacuri cu drone.
 
Scopul atacurilor, conform liderului spionajului militar ucrainean, este de a arăta că președintele rus Vladimir Putin „nu poate proteja populația de pătrunderea războiului în Rusia”.
 
„Când stai, să zicem, la Sankt Petersburg și vezi războiul doar la televizor, vei susține războiul. Dar oamenii încep să-și schimbe părerea când este un atac lângă casa lor”, a precizat Kirillo Budanov.