ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițistul Adrian Sălăgeanu, fost sportiv de performanță, a murit, joi, 25 ianuarie 2024, la 56 de ani.

Anunțul trist a fost făcut vineri, 26 ianuarie 2024, de către Clubul Sportiv Dinamo București, pe pagina sa de Facebook. Clubul a ținut să amintească faptul că Sălăgean a câștigat șapte titluri naționale cât timp a jucat la echipa căreia i-a fost fidel întreaga viață.

Cu adâncă durere în suflet am aflat că fostul rugbist dinamovist Adrian Sălăgeanu a trecut la cele veșnice, la numai 56 de ani.

Pilier de forță, un ‘uriaș blând’, cum îl caracterizează Cristi Hîldan și Ștefan Demci, Sălăgeanu a jucat la o singură echipă, Dinamo (de la juniori la seniori), cu care a câștigat șapte titluri naționale”, se arată în comunicatul clubului sportiv.

Joi a murit și medicul Horia Cioflan, la 57 de ani, urmat apoi de mama lui.

Adrian Sălăgeanu, născut pe 1 iulie 1967, a fost o prezență remarcabilă în lumea rugby-ului românesc, contribuind cu pasiune și abilitate la echipa națională. În ziua de 14 octombrie 1995, a făcut o intrare memorabilă în rugby-ul internațional, debutând într-un meci deosebit împotriva Argentinei.

În 2002, Adrian Sălăgeanu și-a încheiat cariera sportivă, însă și-a îndreptat atenția către o altă formă de servire a comunității, devenind polițist.

„Cu mare tristețe am primit vestea plecării dintre noi a lui Adrian Sălăgeanu, sportiv care a scris pagini de neuitat atât cu Dinamo, dar și component al echipei naționale.”, a anunțat și pagina Rugby România.

„Corpul neînsuflețit va fi depus la Biserica Sf. Ioan Moși, începând de mâine, 27 ianuarie. Fostul rugbyst va fi înmormântat luni, 29 ianuarie. Odihnească-se în pace!”, a mai scris sursa citată.

Comunitățile din Someș Odorhei și Jibou, la fel ca și echipa Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Ansamblul ”Someșul” din Jibou, sunt în doliu după ce un om apreciat și talentat – Vasile Creț, zis Șușu – s-a stins din viață subit, a transmis Graiul Sălajului azi.

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, 26 spre 27 ianuarie 2024, la un restaurant din Jibou, unde Șușu, alături de soție și de cei doi copii, participau la un majorat. În jurul orei 00.45, Vasile Creț s-a prăbușit la pământ. Martorii i-au acordat primul ajutor, au sunat la 112 și au intervenit paramedicii SMURD.

În ciuda manevrelor de resuscitare, bărbatul nu a putut fi readus la viață în urma stopului cardio-respirator.

În vârstă de 56 de ani, Vasile Creț muncea la CFR și își urma cu maximă seriozitate pasiunea – cânta la vioară la Ansamblul Someșul din Jibou și colabora cu Centrul de Cultură și Artă Sălaj.

Vedeți Tragedie în zi de sărbătoare: Maratonistul Ilie Roșu a decedat în timp ce alerga la Maratonul Unirii. Nu era cunoscut cu probleme cardiace