ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avioanele staționate în România au participat la contracararea atacurilor lansate din Iran către Israel. Avioanele de luptă ale Marii Britanii, care sunt staționate în România, au fost trimise în Orientul Mijlociu încă de vineri, anunță Știripesurse.

Patru din cele șase avioane Eurofighter Typhoon staționate în România au fost puse în alertă și au plecat, încă de vineri, spre Orientul Mijlociu, informează surse militare.

Acestea au participat la misiunea comună Israel-SUA-Marea Britanie și Franța, prin care au doborât dronele și rachetele lansate din Iran.

Premierul britanic Rishi Sunak a confirmat faptul că avioanele britanice au participat la misiuni de luptă pentru apărarea Israelului.

„Aceasta a fost o escaladare periculoasă și inutilă pe care am condamnat-o în termenii cei mai fermi. Mulțumită unui efort internațional coordonat, la care a participat și Marea Britanie, aproape toate aceste rachete au fost interceptate, salvând vieți nu doar în Israel, ci și în țările vecine, cum ar fi Iordania”, a declarat premierul britanic.

Duminică, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a anunțat că Franța și Regatul Unit se numără printre țările care au ajutat Israelul să se apere de atacul fără precedent lansat de Iran în timpul nopții de sâmbătă spre duminică. Hagari a subliniat că Israelul și țările aliate „au dejucat” atacul iranian împotriva teritoriului său și au interceptat „99% dintre tirurile” cu rachete și drone.