ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Industria telecomunicațiilor fiind una extrem de puternică și influentă la nivel mondial, forța lobby-ului său în favoarea pledoariei prodomo în legătură cu avantajele tehnologiei fiind net superioară celei a lansatorilor semnalelor de alarmă pe adresa opiniei publice în ceea ce privește pericolele și daunele cauzate sănătății și mediului înconjurător de exemplu printre altele de către tehnologia wireless, în consecință bineînțeles că piața comercializării acestor produse și servicii are de departe prim-planul, continuându-și neabătut expansiunea și consolidarea, în vreme ce populația rămâne și pe mai departe prea puțin conștientă și nici atât informată și educată vizavi de dezavantajele certe și primordiale dar în orice caz tacite ale acestor utilități, populație în rândul căreia se află și suflarea sportivă. Unui eșantion al acesteia, săritorii cu schiurile, pregătindu-i-se o provocare atipică, implicând un grad indubitabil de expunere.   

Semnalat de cunoscutul autor de carte Arthur Firstenberg, semnatar al lucrării intitulate The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life, în traducere „Curcubeul invizibil: o istorie a electricității și vieții”, precum și președinte al Cellular Phone Task Force – accesibil la cellphonetaskforce.org, organism de ghidare și educare a publicului, dedicat înfrânării expansiunii tehnologiei wireless, în condițiile în care aceasta nu poate conferi utilizatorilor siguranța necesară în raport cu menținerea unei stări reale de sănătate fizico-psihică, și anume în sensul că săritori cu schiurile de prim-plan se vor reuni în 9-11 februarie la Lake Placid într-o etapă de Cupa Mondială din circuitul FIS Ski Jumping World Cup, în organizarea Olympic Regional Development Authority (ORDA) – „Autoritate Olimpică Regională de Dezvoltare”, iar trambulina din cadrul complexului sportiv de profil are prevăzute în partea sa superioară, deasupra și în jurul zonei de start a lansării, o serie de antene, ansamblu alcătuind un veritabil turn mamut, cu implicații vădite în ceea ce privește radiația generată de radiofrecvențe, nerecomandabilă sub forma unei asemenea concentrații a dispozitivelor în proximitatea unei spațiu desemnat pentru o întrecere sportivă.
 


Bineînțeles că forul internațional de profil, FIS (Fédération Internationale de Ski et de Snowboard), n-a luat în calcul acest aspect, deși ideală ar fi conștientizarea impactului direct generat de radiațiile RF la adresa competitorilor concurând sub egida federației de specialitate în acest caz particular, dar și la modul general, la nivelul opiniei publice, în legătură cu consecințele nedetectabile la prima vedere din „buletinul medical” dar și pe seama mediului înconjurător. 

Existau 3 antene în 1999 pe respectivul turn al trambulinei de sărituri cu schiurile, dar între timp alte două duzine au fost adăugate și actualizate, cu completări adiționale în 2021, efectuate de Verizon și T-Mobile, dar și în 2022 de către AT&T, precum și luna trecută, în 9 decembrie 2023, când Verizon și le-a îmbunătățit pe ale sale, astfel încât s-a ajuns la ora actuală ca turnul să fie „învelit” pe 3 laturi ale sale de 3 paliere de antene parabolice, iar spre vârf străjuit de o jumătate de duzină de alte tipuri de antene.

Drept urmare, când vor ajunge în zona de start, schiorii vor putea vedea printr-o simplă ridicare a privirii mănunchiul antenelor ce împănează turnul, pe fațadă palierul cel mai înalt al antenelor pentru telecomunicațiile celulare, iar în vârf, altele, fără a le fi vizibile și cele dispuse în zona posterioară a turnului precum și cele două paliere amplasate pe părțile laterale, unele dintre acelea tocmai la înălțimea la care se află concurenții.

Iar când sportivii se vor așeza în poziția de start pe dispozitivul de sprijin înaintea lansării, vor fi direct iradiați de deasupra de către ambele tipuri de antene, radiația și reflectând totodată prin deviație din zăpada de pe pista de lansare în cursul coborârii, cvadruplând nivelul radiației ca urmare a reflexiei.

Însă, conform celor transmise spre publicare de către autorul Arthur Firstenberg pe adresa site-ului State of the Nation, care i-a publicat rândurile sub titlul „Eveniment de iradiere de Cupă Mondială (nu poți inventa așa ceva!!!)”, „aceasta nici nu-i măcar principala problemă”, dat fiind că „daunele cauzate de radiație nu parvin doar din nivelul puterii acestora, dar și din banda de frecvențe și numărul semnalelor în care ești imersat la fața locului. Antenele de pe turnul trambulinei vor emite sute de mii de semnale simultane în cursul evenimentului de World Cup în momentul în care fiecare spectator își va utiliza telefonul său celular.”

Autorul a inclus în textul remis descrierea efectuată de către o recentă vizitatoare a turnului trambulinei, care a împărtășit experiența personală a prezenței la fața locului, în zona înțesată de antene, efectuând totodată fotografia inserată ceva mai sus. 

Tot Arthur Firstenberg fiind cel care aducea în atenție anul trecut, tot ca efecte negative ale tehnologiei, soarta tragică a unor cai de curse, despre care semnala și Sporttim sub titlul <Nu mor caii când vor câinii, ci când „lovește tehnologia”: „Noi credem în știință”. Creștere de 8 ori a ratei mortalității cailor de curse la Churchill Downs de la înhămarea lor cu monitoare cu frecvențe radio, 8 decese din 29 aprilie între 1.600 la start și în consecință sezonul de primăvară suspendat în 10 iunie>, articolul în speță fiind accesibil la această legătură.
 


În imaginea de mai jos, complexul sportiv unde va avea loc etapa de Cupă Mondială peste 3 săptămâni, cu trambulina în speță, cea din dreapta.
 
 
Parteneriat SportTim