ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de fermieri și de transportatori din țară au protestat, ieri, la București. Ei sunt nemulțumiți că taxele de drum sunt prea prea mari, carburanții foarte scumpi și că nu-și mai permit nici măcar să-și asigure mașinile, după scumpirea RCA, a relatat Știripesurse.

"Nu mai supraviețuim, ca societăți, asigurările sunt foarte mari, iar impozitul care se duce la 3% ne dă cu totul în cap. Deja, 2023 l-am trecut foarte greu", a explicat participant la protest.

"Vom fi nevoiți sa închidem firmele. Să vedem de unde își mai strâng ei banii pentru pensiile nesimțite", adaugă un altul.

 
 
Pe Centura Bucureștilor s-a instaurat haosul, iar polițiștii încercau, miercuri după-amiază, să deblocheze traficul, informează Antena3.
 
 
 
Constanța, Cluj, Suceava și Buzău sunt alte județe unde agricultorii și transportatorii au ieșit și au blocat circulația pe șosele. 
 

Unii dintre ei spun că vor merge până la București, dacă responsabilii guvernamentali nu le iau în seamă protestul și nu dispun măsuri în consecință.

 
"Vom protesta pașnic. Ca și colegii din alte județe, vom merge încolonați spre Capitală", avertizează un șofer din Buzău.

Alții se gândesc la variante chiar mai radicale.

 "Nu trebuie să blocăm Capitala, e de ajuns să blocăm vămile!"

"Nu e nevoie să blocăm Capitala. E de ajuns să blocăm vămile. (Cred că) ăsta e următorul pas", a afirmat un participant la protestul de la Cluj.

„Protestatarii cu care am vorbit spun că sunt deciși să continue până vor obține o diminuare a taxelor, care au ajuns atât de mari încât munca nu se mai justifică", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Ana Ciuvică.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a spus că nu a primit revendicări din asociațiilor de fermieri și a subliniat că afirmațiile sale nu îi vizează pe transportatori.

"Formele asociative din agricultură nu-și asumă acest protest spontan", a declarat Barbu la Antena 3 CNN.

El a mai precizat că a decis să le ceară asociațiilor să-i trimită, până vineri, la minister, lista de revendicări.