ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica „Sfântul Elefterie” Nou, Paraclis Patriarhal, situată în apropierea Operei Române, găzduiește joi, 27 aprilie, a 8-a ediție a Concertului pascal cu scop caritabil „Pași în Lumina Învierii”.

Manifestarea va începe la ora 19:00 și va fi cu intrare liberă, informează Ziarul Lumina al Patriarhiei Române.

În cadrul concertului organizat de Asociația Studenților Teologi Ortodocși cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vor interpreta lucrări muzicale specifice perioadei pascale Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale, dirijat de Părintele Arhidiacon Mihail Bucă, Corala „Te Deum Laudamus”, dirijată de părintele lect. univ. dr. Zaharia Matei, precum și Corul de copii „Tronos Junior”, sub bagheta lui Ioan Balaban.

Moderatorul evenimentului va fi cunoscutul realizator de programe radio Daniel Buzdugan. Accesul către Biserica „Sfântul Elefterie” Nou - unde se poate admira în altar și o frescă impresionantă cu Maica Domnului cu Pruncul pictată de Părintele Arsenie Boca, Sfântul Ardealului - se poate face cu mijloacele de transport în comun ale STB (stația Piața Operei) sau Metrorex (stația Eroilor).

Ascultați în continuare  FENOMENUL TRONOS ȘI TRONOS JUNIOR cu filmări Trinitas TV de la Catedrala Patriarhală și mai sus de la Concertul „Lumină din Lumină” de la Sala Palatului: