ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sam Bankman-Fried a fost condamnat joi de un judecător la 25 de ani de închisoare pentru că a furat 8 miliarde de dolari de la clienții bursei de criptomonede FTX, pe care a fondat-o și care acum se află în faliment, ultimul pas în decăderea dramatică a fostului miliardar-minune, scrie Reuters.

Judecătorul districtual american Lewis Kaplan a pronunțat sentința în cadrul unei audieri la tribunalul din Manhattan, după ce a respins afirmația lui Bankman-Fried potrivit căreia clienții FTX nu au pierdut efectiv bani și a constatat că acesta a mințit în timpul mărturiei sale din timpul procesului.
 
Un juriu l-a găsit pe Bankman-Fried, în vârstă de 32 de ani, vinovat pe 2 noiembrie de șapte capete de acuzare pentru fraudă și conspirație, în urma prăbușirii FTX în 2022, ceea ce procurorii au numit una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA.

Astfel, fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, va executa 25 de ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru că și-a fraudat clienții, investitorii și creditorii.