ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui studiu recent al Forumului Economic Mondial (WEF) și al organizațiilor aliate, preocupările legate de securitatea cibernetică capătă noi dimensiuni. Informațiile eronate și dezinformarea prin intermediul internetului sunt acum încadrate ca provocări cheie în asigurarea "securității cibernetice".
 
Raportul îngrijorător a fost lansat la 5 decembrie și a fost denumit "Cybersecurity Futures 2030: New Foundations".

Studiul susține că viitorul securității cibernetice constă mai degrabă în protejarea integrității și a sursei datelor. Acest lucru introduce o perspectivă nouă asupra semnificației localizării și anulării informațiilor fabricate, etichetate cinic drept "dezinformări" sau "dezinformări" deținute în domeniul securității cibernetice.

Diferite conferințe internaționale, atât virtuale, cât și geolocalizate, au contribuit la conturarea perspectivelor studiului. Sesiunile desfășurate în întreaga lume, împreună cu o întâlnire online care a invitat participanți din întreaga Europă, au fost, se presupune, catalizatori în conturarea scenariilor futuriste, ipotetice, care catapultează securitatea cibernetică până în 2030.

Raportul WEF arată că dezinformarea reprezintă "nucleul preocupărilor cibernetice".