ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacantul olandez Bas Dost, în vârstă de 34 de ani, a fost diagnosticat cu miocardită, după ce și-a pierdut cunoștința în timpul meciului din etapa a 10-a a campionatului olandez cu AZ, în urma căruia a ajuns la spital, informează 777score.

„Acum am aflat de la cardiolog ce a cauzat incidentul. Am fost supus la numeroase teste în ultimele zile, iar acestea au arătat că am miocardită. Cauzele inflamației pot fi diferite, iar consecințele pot fi destul de grave, dar am fost norocos că am reușit să fiu resuscitat cu succes pe teren. Nu pot să nu-mi exprim recunoștința față de personalul medical de la Nijmegen și AZ pentru acțiunile lor adecvate.

Examinarea va continua încă câteva zile, apoi voi merge acasă, unde trebuie să mă odihnesc și să mă recuperez complet după cele întâmplate. Abia după aceea, voi avea mai multe informații despre viitorul meu. Între timp, voi lua o pauză de la fotbal și voi petrece cel mai apropiat timp cu familia mea și cu cei dragi”, - a declarat atacantul de 34 de ani, care a jucat 18 meciuri pentru echipa națională a Olandei.

Merită amintit că în ultimul său meci, Bas Dost a marcat și a oferit o pasă de gol.