ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării a lansat procedura pentru dotarea fregatelor "Regina Maria" și "Regele Ferdinand" după aproape 12 ani de la achiziționare. Miercuri a fost publicat anunțul pentru licitație. Modernizarea celor mai importante două nave ale Marinei Militare va costa în jur de 190 de milioane de euro.

Fregatele "Regina Maria" și "Regele Ferdinand" vor fi dotate cu sisteme de rachete antiaeriene, rachete antinavă, rachete și tunuri pentru apărarea contra rachetelor antinavă, radare performante, senzori și  câte un sonar tractat.

La licitația pentru modernizarea fregatelor românești vor participa între 3 și 7 producători.

Costul contractului este de aproape 840 de milioane de lei, iar lucrările vor dura 3 ani și jumătate. Potrivit anunțului publicat de Romtehnica, ofertele se vor deschide la inceputul lunii mai, iar pretul cel mai mic va fi câștigător.

Fregatele sunt cele mai importante nave ale marinei militare. Au o lungime de aproape 150 de metri, un deplasament de 4900 de tone, sunt propulsate de câte 4 turbine Rolls-Royce și au un echipaj de 205 de oameni.