ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea germană a respins un proces intentat de fostul cancelar german Gerhard Schröder, împotriva tabloidului german Bild, relatează publicația, citată de Știripesurse.

Politicianul a mers în instanță după ce ziarul a publicat un interviu cu liderul opoziției ruse Alexei Navalny în octombrie 2020. În articol Navalny îl numea pe Schröder "băiatul de serviciu al lui Vladimir Putin. care protejează criminalii".

Navalnîi a susținea, de asemenea, că fostul cancelar primește "plăți secrete" de la autoritățile ruse. "Aceasta este opinia mea personală, ca avocat care investighează Rosneft și Gazprom de câțiva ani. Nu am un document care să spună negru pe alb: 'Uite, domnule Schroeder, aceasta este servieta dumneavoastră plină cu bani.' Dar nu am nicio îndoială că Schröder primește plăți ascunse", a spus el în acel articol.

Ce a cerut fostul cancelar?

Schroeder nu l-a dat în judecată pe Navalnîi, dar a cerut ca Bild să nu difuzeze "acuzații nefondate". El a amenințat, de asemenea, cu procese împotriva altor publicații, care vor redifuza fragmente din interviu.

După cum notează Bild, procesul a fost respins de Tribunalul Regional Hamburg pe 8 martie. Acum că termenul limită pentru depunerea unei căi de atac a trecut, decizia a intrat în vigoare din punct de vedere juridic, iar Schroeder va trebui să suporte costurile procesului.

Apropiat de regimul de la Kremlin

Gerhard Schröder a fost cancelar al Germaniei din 1998 până în 2005. După demisia sa, a condus consiliul de administrație al operatorului proiectului Nord Stream. Din septembrie 2017 până în mai 2022, Schroeder a fost președinte al consiliului de administrație al Rosneft. Presa occidentală l-a numit în mod repetat un prieten apropiat al lui Vladimir Putin.