ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei, în largul coastei de est a Coreei de Sud, a anunțat, luni, armata sud-coreeană, chiar în timpul unei vizite a președintelui Klaus Iohannis la Seoul.

„Coreea de Nord a lansat o rachetă în Marea de Est" numită și Marea Japoniei, a anunțat statul major interarme din Coreea de Sud, după ce Ministerul Apărării din Japonia a semnalat un „tir probabil cu rachetă balistică" efectuat de Phenian.

Iohannis se află până miercuri, în vizită oficială în Republica Coreea, la invitația omologului său, Yoon Suk Yeol.

Vizita în Coreea de Sud a debutat luni, cu ceremonia depunerii unei coroane de flori la Cimitirul Național din Seoul și un tur informativ al Panmunjom (Joint Security Area) din Zona Demilitarizată.
 
Avionul privat de lux Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg, pe care șeful statului îl folosește pentru vizita oficială din Coreea de Sud, a decolat duminică de la aeroportul din Sibiu la ora 12:30. "Ținând cont că decolarea a avut loc de la Sibiu, probabil ceilalți oficiali care-l însoțesc s-au deplasat de la București la Sibiu pe cale terestră.", comentează Boarding Pass, care oferă informația:
 

Marți, Klaus Iohannis va fi primit de omologul său Yoon Suk Yeol. Consultările politice dintre cei doi șefi de stat vor viza teme privind consolidarea Parteneriatului Strategic, cooperarea politico-diplomatică și în domeniul apărării, principalele provocări din plan regional și global, precum și impulsionarea ariilor sectoriale, cu accent pe intensificarea comerțului și a investițiilor în domeniul energiei verzi și nucleare, al noilor tehnologii, IT&C, al mediului și gestionării schimbărilor climatice, în cel al infrastructurii, al sănătății, al educației sau alte noi domenii. Va fi evidențiată și legătura specială pe care schimburile inter-umane și culturale, care se bucură de o creștere remarcabilă în ultimii ani, o reprezintă pentru cele două state.