ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protest al fermierilor lângă instituțiile europene, la Bruxelles. Agricultorii au aruncat petarde, ouă și au descărcat pământ în fața forțelor de ordine. Au dat foc la paie și au aruncat o saltea în flăcări peste polițiștii aflați în zona unui pasaj. Forțele de ordine au reacționat cu tunuri de apă și gaze, a relatat TvrInfo.

Fermierii belgieni s-au mobilizat încă de noaptea trecută, când s-au deplasat cu utilaje pe drumurile din apropierea instituțiilor europene.

Acțiunea de protest a fermierilor belgieni pare o luptă cu forțele de ordine. Ei au venit pe străzile din apropierea instituțiilor europene cu utilaje, paie, legume mucegăite, dar și cu lemne cărora le-au dat foc.

Agricultorii au aruncat către polițiști cu petarde, sticle, ouă. De asemenea, ei au dat foc unei saltele și au aruncat-o deasupra polițiștilor care se aflau în fața unei intrări de la metrou.

Oamenii spun că vor măsuri fiscale avantajoase, vor ca poverile administrative să fie mai puține și să producă mâncare de calitate.

Toată zona din proximitatea Comisiei Europene și a Consiliului European seamănă cu o scenă de război, pentru că agricultorii au devenit foarte violenți în ultimele ore.

Oamenii protestează în continuare și fac foarte multă gălăgie astfel încât, spun ei, să fie auziți de reprezentanții instituțiilor europene.

Protestul va continua pe parcursul zilei.