ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a aflat zilele acestea în Țara Sfântă, pe tărâmul binecuvântat de prezența Mântuitorului nostru Iisus Hristos și a Maicii Domnului. Pelerinajul a fost de o încărcătură spirituală aparte, dată de întâlnirea cu Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, de istoria și spiritualitatea locurilor vizitate, de Sfintele Liturghii arhierești oficiate de către IPS Părinte Teodosie la Așezământul românesc din Ierusalim, la biserica de pe Golgota, de Liturghia oficiată în soborul condus de PF Teofil al III-lea la mănăstirea Schimbarea la față de pe Muntele Tabor, unde din nou, în timpul slujbei, s-a petrecut minunea apariției norului de deasupra muntelui întru amintirea marii minuni din Sfânta Evanghelie: „Vorbind el încă, iată un nor i-a umbrit pe ei, și iată glas din nor zicând: Acesta este Fiul Meu Cel iubit, în Care am binevoit; pe Acesta ascultați-L.” (Matei 17, 5).

Redăm mărturia unei participante la Liturghie și sfânta minune de la Schimbarea la Față a Domnului, 2023:

„Fortele de ordine israeliene au impiedicat autocarele cu pelerini ortodocsi sa ajunga la parcarea de la baza Muntelui Tabor, in ajunul sarbatorii Schimbarii la Fata a Mantuitorului! Au facut astfel imposibila urcarea cu microbuzele de inchiriat, catre varful muntelui!

Totusi sute (poate mii) de pelerini, in mare parte romani, au urcat pe jos in noapte, cu toate neputintele lor, timp de o ora si jumatate, pana la Manastirea Ortodoxa a Schimbarii la Fata de pe varful muntelui sfant – pentru a participa la marea sarbatoare exact in locul in care a avut loc acest eveniment major din viata pamanteasca a lui Fiului lui Dumnezeu!

Urcand, pelerinii au observat Norul Sfant deasupra Nazaretului, apoi miscarea sa catre varful Muntelui Tabor.

Sfanta Liturghie de noapte a fost oficiata de Patriarhul Teofil al II- lea al Ierusalimului impreuna cu ierarhi  – intre acestia si IPS Teodosie de la Arhiepiscopia Tomisului – si un numar mare de preoti, in curtea manastirii.

Norul a aparut in timpul Sfintei Liturghii si a fost prezent pe toata durata acesteia.

A fost ca un condens, apoi a inceput sa picure!

Pe ecranul telefonului se vedeau foarte multe particule de lumina, care se miscau continuu, cu o viteza uluitoare, extraordinar de rapid, in toate directiile!

Ochiul nu le-a  perceput in felul acesta, ca pe granule de Lumina, ci ca pe un Nor!

NORUL s-a format desi la clima arida din Orientul Mijlociu, in cea mai caniculara luna a anului, meteorologic este imposibil sa se formeze nori, si mai ales in fiecare an exact la aceeasi data si in acelasi loc!

Am vazut Norul prin care Dumnezeu Tatal a vorbit Sfintilor Apostoli…

Am vazut cu ochii mei minunea: Lumina Sfanta, nemateriala dar atat de palpabila, a Taborului!

VIU E DUMNEZEU!

A meritat tot efortul, am plecat plini de bucurie, mai ales ca Dumnezeu ne-a intarit si am reusit sa biruim si oboseala si efortul (inzecit) la care ne-au supus voit oficialii israelieni.”

Vedeți și MINUNEA DE LA IORDAN CU IPS TEODOSIE. De Boboteaza pe calendarul vechi, ierarhul român a oficiat slujba de Sfințirea Mare a Apelor pe malul Iordanului, ale cărui ape și-au schimbat direcția de curgere după ce tomitanul a aruncat de 3 ori Crucea în râu

Mai multe fotografii de Alona Butmălai și Mirela Stoian de la sursa mărturiei, AICI. VIDEO de la Atitudini, mai jos, urmat de filmarea de la Sfânta Liturghie, publicată de Arhiepiscopia Tomisului: