ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompiliu Diplan a realizat, în studioul ActiveNews și Starea de Libertate, o emisiune în memoria marelui economist român Ilie Șerbănescu, avându-i ca invitați pe publicistul și regizorul Iulian Capsali și profesorul Marian Grăjdan, Doctor de afaceri și trainer MBA. 

Slujba de înmormântare va avea loc mâine la mănăstirea Cașin, la ora 12:00.

Ilie Șerbănescu era născut pe 20 iulie 1942 la București. Absolvent al Academiei de Studii Economice din București, Ilie Șerbănescu a devenit doctor în economie în 1976, iar lucrarea sa „Corporațiile transnaționale” a fost unică în literatura românească de specialitate timp de 13 ani, până la Revoluția din 1989.

Ilie Șerbănescu a scris multe lucrări importante pentru literatura de specialitate de la noi, printre care „Reforma economică în România: jumătățile de măsură dublează costurile sociale” (1994), „România sub tirania cifrelor mici” (2002, Universitatea din Columbia), „România, o colonie la periferia Europei", 2016, și „Colonialismul actual și colonia sa România”, 2018.

 
Oferim mai jos și emisiunea realizată de Starea de Libertate din 17 iunie 2021, în care a fost invitat reputatul economist: