ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Telefoanele mobile vor fi interzise în sălile de clasă, a anunțat  Gillian Keegan, ministrul britanic al Educației, potrivit Daily Mail.

Gillian Keegan va ordona școlilor să interzică telefoanele în timpul orelor de curs, dar și în pauze, în încercarea de a pune capăt întreruperilor și de a le permite elevilor să se concentreze mai ușor.

„Gillian consideră că telefoanele mobile reprezintă o provocare serioasă în ceea ce privește distragerea atenției, comportamentul perturbator și hărțuirea”, a declarat sursa.
 
„Este una dintre cele mai mari probleme cu care copiii și profesorii trebuie să se confrunte, așa că ea va stabili o cale de urmat pentru a le permite profesorilor să interzică telefoanele mobile în sălile de clasă”.

Unele școli interzic deja utilizarea telefoanelor mobile, elevii fiind obligați să predea telefoanele în fiecare dimineață sau să fie pedepsiți cu o pedeapsă de detenție dacă sunt prinși că le folosesc.

Însă multe altele încă permit utilizarea lor, în special în timpul pauzelor, în ciuda dovezilor tot mai numeroase privind daunele pe care le provoacă.

Anunțul oficial va fi făcut astăzi, în cadrul conferinței anuale a Partidului Conservator de la Manchester.