ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acest articol din 6 aprilie 2023 demontează o teorie nebunească a conspirației de dreapta care susține că Australia dorește să pună capăt utilizării banilor lichizi:
 

După 4 luni...
 

 
Banii lichizi sunt într-adevăr eliminați treptat în Australia, ceea ce face ca această teorie a conspirației să fie adevărată. Mă îndoiesc că oamenii au observat măcar: cel mai probabil, cetățenii buni din Australia care nu sunt preocupați de conspirație au uitat deja ce au citit acum trei luni. La urma urmei, doar adepții teoriei conspirației își amintesc ce a spus presa în trecut, nu-i așa?

Presa australiană este complet lipsită de rușine în legătură cu avertismentele anterioare care s-au adeverit, dar continuă să ne avertizeze cu privire la periculoșii "teoreticieni ai conspirației".

The Sydney Morning Herald explică faptul că "sfârșitul banilor", declarat anterior ca fiind o teorie a conspirației periculoasă de dreapta, este acum bun pentru noi:

Tot felul de argumente au fost aduse de elemente din rândurile Partidului Liberal împotriva acestei idei, ca și cum libertatea australiană s-ar fi bazat pe conceptul de a ascunde 10.000 de dolari sub saltea.

A existat un motiv întemeiat pentru ideea de a pune capăt unor astfel de tranzacții mari în numerar. Ele sunt folosite de infractori, inclusiv de cei care ar prefera ca Fiscul sau agențiile de poliție antiteroristă să nu știe de activitățile lor.

Același sondaj al RBA care a arătat o prăbușire a utilizării numerarului a confirmat, de asemenea, că cecurile sunt la fel de comune ca și cântecele bune ale lui Rick Astley.

Adepții australieni ai teoriei conspirației devin tot mai periculoși, deoarece își vor exploata fără rușine faptul că predicțiile lor se vor adeveri, scrie Igor Chudov, pe Substack.