ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iohannis a rezolvat tot ce era de rezolvat e plan intern în România, iar acum profită de ultimele luni la Cotroceni pentru a rezolva și problemele Ucrainei.

Se vrea cu orice preț trimiterea de ajutoare militare cât mai mute și mai urgente pentru Ucraina, scrie Ziarul Național.

„Atacurile Rusiei ne arată că trebuie să urgentăm”

„Referitor la temele externe, vom aborda, evident, Ucraina. Atacurile aeriene ale Rusiei asupra unor obiective civile, dar și din sectorul energetic ne arată, încă o dată, că trebuie să intensificăm și să urgentăm eforturile coordonate, la nivel european, pe palierul de sprijin militar”, afirmă Klaus Iohannis.

El precizează că va fi analizată și situația mai amplă din Orientul Mijlociu.

„Eu voi reitera și la nivelul Consiliului European condamnarea atacului recent al Iranului asupra Israelului. România este pe deplin solidară cu Israelul și voi reafirma angajamentul nostru față de securitatea și suveranitatea sa”, adaugă șeful statului.

Iohannis precizează că membrii Consiliului European vor discuta și direcții concrete de acțiune „pentru a fi mai eficienți, mai productivi și mai competitivi”.

„Sunt soluții pe care le identificăm pentru a stimula economia europeană și da, pentru a ridica gradul de bunăstare al cetățenilor noștri europeni”, menționează președintele Iohannis.

Totodată, el afirmă că va fi lansat formal procesul de definire a unui nou pact european pentru competitivitate.