ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Societatea Semilunii Roșii din Palestina a acuzat Israelul că a tras vineri asupra unui spital din Khan Younis, în timp ce o avansare majoră în principalul oraș din sudul Fâșiei Gaza amenința puținele unități medicale încă deschise, transmite Reuters.

Semiluna Roșie a declarat că persoanele strămutate au fost rănite "din cauza focurilor intense de armă trase de dronele israeliene care au vizat cetățenii de la spitalul Al-Amal", precum și baza agenției de salvare. Armata a declarat că verifică raportul.

În apropiere, în același oraș, tancurile israeliene se apropiau, de asemenea, de cel mai mare spital din Gaza care mai funcționează, Nasser, unde oamenii au declarat că au auzit focuri de artilerie dinspre vest. Locuitorii au raportat, de asemenea, schimburi de focuri de armă violente la sud.
 

Israelul a lansat o nouă avansare majoră în Khan Younis în această săptămână pentru a captura orașul, despre care spune că este acum baza principală a luptătorilor Hamas care au atacat orașele israeliene la 7 octombrie, precipitând un conflict care a devastat Fâșia Gaza.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că 142 de palestinieni au fost uciși și 278 răniți în Gaza în ultimele 24 de ore, ridicând la 24.762 numărul morților din cele peste trei luni de conflict din această zonă.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că majoritatea celor 36 de spitale din enclavă au încetat să mai funcționeze. Doar 15 funcționează parțial, iar acestea funcționează la o capacitate de până la trei ori mai mare decât cea normală, fără combustibil adecvat sau provizii medicale, potrivit organizației.

Se estimează că peste 1,7 milioane de persoane - aproximativ 75% din populația din Gaza - sunt strămutate, multe dintre ele fiind nevoite să se mute în mod repetat, potrivit cifrelor Agenției ONU pentru refugiați palestinieni (UNRWA).