ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 11 Aprilie a avut loc prezentarea cărții "Războiul Monumentelor” in incinta Casei de Cultura a Studenților din Cluj Napoca. Lucrarea a fost prezentată de parintele profesor Viorel Cojocaru, domnul Flavius Milasan și arhimandritul Casian. 
 

Primul volum al trilogiei "Războiul Monumentelor” a fost tipărit in 2018 și cuprinde informații de arhiva și din teren privitoare la monumentele românești din nordul Bucovinei, Basarabia și Transnistria.
 
Al doilea volum înglobează istoria restabilirii primelor 50 de monumente in perioada 2009-2022.
 
Al treilea volum, cuprinde in cele peste 1100 de pagini hărți de epoca, documente de arhiva, studii din teren și listele eroilor romani căzuți in luptele de eliberate a Basarabiei.

In aceeași zi s-a încheiat vernisarea expoziție "Monumentele Basarabiei” care va pleca spre București. Aceasta dezvăluie istoria edificarii primelor 43 de monumente in perioada 2009-2021