ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Joi, 4 Aprilie 2024, orele 13:00, la actualul Cimitir Calvin din Calea Giulești nr. 101, Sector 6, București, vom comemora printr-ο slujbă religioasă victimele civile din bombardamentul lansat asupra Capitalei de aviația americană, în urmă cu 80 de ani", ni se transmite printr-un Comunicat:

"Mare parte dintre ele, în special din zona Grivița, și-au găsit locul de odihnă într-o groapă comună dintr-un colț al acestui loc de doliu. Anonime și cuminți își așteaptă încă din partea compatrioților omagiul cuvenit, ce s-ar putea concretiza printr-un minim gest de dreptate peste timp: un monument care să le recunoască nevinovăția și care să le cinstească memoria.

În doar câteva minute, bombardarea Bucureștiului, începută la orele 13:45 în fatidica zi de marți, 4 Aprilie 1944, a produs un masacru soldat cu aproape 3000 de morți, 2500 de răniți și mii de vieți și de locuințe distruse, fără niciun temei militar. O tragedie bucureșteană de proporții rămasă într-un con de umbră, un coșmar care confirmă o dată în plus caracterul imprevizibil și lipsit de scrupule al celor ce se cred apărătorii de serviciu ai umanității.

Este un moment de reflecție, la care vă invităm să luați parte împreună cu noi, pentru a ne aminti de cei a căror viață a fost irosităpe nedrept, sub veșnicul pretextal unei viețimai bune. Trebuiesă nu-i dăm uitării și, mai ales, să învățăm că războiul este calea cea mai ocolită către pace, iar crima cea mai reprobabilă manifestare a libertății umane."

Organizatori:

Prof. Univ. Dr. Gheoghe F. Anghelescu,

Președintele Fundației "Pro Axe Mundi”,

Contact: 0744 613 613

Lect. Univ. Dr. Ionuț Chircalan