ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca vineri partidele parlamentare la prima rundă de consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern, după ce moțiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament.
 
„Rezolvat! Astăzi a câștigat România. Votul din 26 mai a fost respectat. Este rezultatul abuzurilor acestui Guvern. Succesul moțiunii de cenzură este parte a unui proces mai vechi. Felicit PNL pentru succesul acestei moțiuni, pentru că au găsit sprijin. Felicit și celelalte partide de opoziție, care au pus umărul la căderea acestui guvern eșuat”, a spus iohannis.

„Voi convoca partidele politice la o primă rundă de consultări pentru formarea rapidă a unui guvern care să administreze România până la următoarele alegeri, indiferent că vor fi la termen sau anticipate. Cea mai bună soluție ar fi anticipatele, dar nu se poate asta fără consens”, a anunțat președintele.

„Din acest moment devine prioritară punerea în practică a celei mai bune soluții constituționale. Sunt chestiuni urgente. România are nevoie de Buget pentru anul viitor. Trebuie să desemnăm urgent un candidat pentru Comisia Europeană. Trebuie să organizăm corect alegerile prezidențiale, inclusiv pentru românii din Diaaspora”.

„Voi lua o decizie cât mai repede, pentru a asigura stabilitatea României”.

„Moțiunea a fost o mare victorie, dar lupta cu PSD nu se încheie aici. Românii trebuie să iasă în număr cât mai mare la vot, la locale și parlamentare”.