ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele protopsalt Mihail Bucă, conducătorul apreciatului Grup TRONOS al Catedralei Patriarhale, a transmis imagini de la bombardamentul de ieri din Țara Sfântă, ceea ce a făcut ca o mare parte din abonații săi să creadă că acesta a fost surprins în noaptea ploii de foc din Israel chiar la Ierusalim.

Părintele Arhidiacon a postat însă pe Facebook o filmare a altcuiva, chiar de la Sfântul Mormânt, cu dronele iraniene mergând în direct spre obiectivele lor militare, în timp ce sirenele răsună deasupra Orașului Sfânt. VIDEO mai sus.

Părintele Patriarh Daniel a transmis astăzi un mesaj Patriarhului Teofil al III-lea al Ierusalimului, în care își exprimă îngrijorarea cu privire la escaladarea conflictului militar în Țara Sfântă și se roagă pentru restabilirea unei păci drepte și durabile.

„Prin urmare, în acest context marcat de violență și tensiuni armate, ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască liderilor politici înțelepciunea făcătorilor de pace, pentru ca războiul din Țara Sfântă să înceteze și ca o pace dreaptă și durabilă să fie restabilită.

În mod deosebit, ne rugăm Domnului Iisus Hristos să fie cu Preafericirea Voastră și cu Patriarhia Ierusalimului în aceste vremuri dificile de conflict militar în Țara Sfântă.”, a scris, între altele, PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, citat de Basilica.ro.

Cu câteva zile în urmă Părintele Arhidiacon Mihail Bucă publicase pe contul său YouTube o meditație profundă cu imagini de la Sfântul Munte Athos. VIDEO:

Archd. Mihail Bucă - Cântare de umilință!