ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea româncă Mariana Nicolesco a plecat la Domnul în urmă cu un an, în seara zilei de praznic a Sfintei Cuvioase Parascheva, sfânta mult îndrăgită de către artistă.

ActiveNews a stat de vorbă la momentul omagial de la Ateneul Român, în urmă cu un an, cu Marius Pascu, fost regizor de scenă la Ateneu, prezent la spectacolele susținute de marea soprană începând cu primul dintre acestea, cel de la revenirea sa în țară, din 1991, când a trebuit să facă față în entuziasmul general unui număr extraordinar de 17 bis-uri.

Regizorul Marius Pascu ne povestește cât de mult ținea marea soprană la Sfânta Parascheva: Icoana ei îi era nelipsită de la fiecare concert. La primul, cel din 1991, chiar el a fost însărcinat de maestră să aibă grijă de icoană până la ieșirea artistei din scenă, după ultimele ovații.

„A luat-o Cuvioasa Parascheva lângă Dânsă chiar de ziua ei. Ar fi putut să ne-o mai lase... Dar cele ale Cerului sunt neștiute... Și sunt sigur că se va întâlni cu Sfânta și cu Hariclea Darclée.”, mai spune regizorul (VIDEO mai sus).

Regizorul Marius Pascu evocă acel moment unic din 1991, de pe scena Ateneului, și își exprimă tristețea și mirarea cu privire la plecarea mult prea rapidă a artistei dintre noi. În august, la „cântecul său de lebădă” de la Festivalul Hariclea Darclée de la Brăila, era în toată forța și splendoarea iar în septembrie era brusc internată, spune acesta în filmarea înregistrată de ActiveNews în urmă cu un an (VIDEO mai jos).

Dumnezeu să o odihnească în pace!