ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noua lege a învățământului preuniversitar prevede introducerea unor noi materii pentru elevii de gimnaziu și liceu.
 
„Istoria evreilor. Holocaustul” este materia (obligatorie) care va începe să fie predată, la clasele de a XI-a, chiar din anul școlar 2023-2024, care începe pe 11 septembrie. Materiile „Istoria comunismului din România” și „Istoria, robia și deportarea romilor” (materie opțională, care va fi făcută doar la alegerea elevilor) vor fi incluse în școli din anul școlar 2025-2026.” - Hotnews
 
Dupa atata scoala online, saptamana altfel si educatie pentru mediu, de azi elevii intra intr-un program sustinut de indoctrinare. Mai restrangem din materiile clasice pentru ca oricum peste 60% din absolventi nu sunt analfabeti functional, deci n-are rost sa insistam cu cititul si socotitul. Facem loc pentru trei materii noi.

"Istoria evreilor. Holocaustul."

"Istoria, robia si deportarea romilor"

"Istoria comunismului in România".

Dupa cum vedeti, tot nu s-a facut loc pentru Educatia sexuala, Schimbari climatice si Schimbarea genului, dar progresam.

Alta observatie e ca lipsesc materiile intitulate:

"Istoria maghiarilor si trauma pierderii Ardealului"

"Istoria turcilor si tatarilor in Dobrogea. Islamofobia si chinurile post-otomane"

"Istoria secuilor, drama poporului care si-a pierdut limba materna. Lupta pentru autonomie"

"Istoria sasilor, calvarul infrangerii in al doilea razboi mondial. Deportarile voluntare in RFG."

"Istoria pakistanezilor si nepalezilor. Greutatile livrarilor".

Dupa cum vedem, doar Istoria românilor (daca mai ramane timp sa se predea) are un nume neutru si nu accentueaza un episod de suferinta, victimizare si repros la adresa altora, ca temelie identitara. Dimpotriva, de doua decenii se depun eforturi pentru demitizarea istoriei nationale, pentru a-i privi critic pe eroii nationali, chiar ironic. Putem inca sa multumim ca nu se intuleaza direct "Istoria asupritorilor" sau mai vesel "Istoria miticilor".

Chiar dupa numele materiilor noi e limpede ca nu vor incuraja gandirea critica in randul elevilor, punerea in context, fapte care sunt deja pedepsite cu inchisoarea. Daca la ora de istoria românilor se spune ca erau cam tarani, iobagi si ca se straduiau sa prinda Europa din urma, se pot mentiona si la istoria minoritatilor implicarea in infractiuni, de pilda, traditia camatariei? Pe langa atata victimizare, ramane loc si pentru aspectele negative ale altor etnii? De curiozitate, evreii apar tot cu spatii ample si in manualul despre instaurarea comunismului, sau acolo apar doar rusi si români?

Stim ca nu va fi un efort de obiectivitate pentru ca, spre deosebire de manualele românești, scrise de absolventi de istorie, manualele respective am fost deja anuntati ca sunt alcatuite de ONG-uri militante ca Institutul Wiesel sau Romani Cris. Pentru echivalență, imaginati-va ca manualele de liceu de istorie ar fi alcatuite de Vatra Românească, de Fratia Ortodoxă sau de Calea Neamului. E reteta testata, prin care si alte popoare au fost invatate sa se deteste, sa isi astepte invadatorii la granita cu semne de bun venit si sa spuna ca e un lucru bun ca ei insisi vor disparea.