ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a declarat, duminică, că aprobarea de către Camera Reprezentanților a Congresului american a unui sprijin suplimentar pentru Ucraina de 60,84 miliarde de dolari a arătat că Washingtonul se scufundă mai adânc într-un război hibrid cu Rusia, război care se va sfârși printr-o umilință similară cu cele din Vietnam sau Afganistan, transmite Reuters, potrivit Cotidianul.

Camera Reprezentanților SUA a adoptat sâmbătă, cu sprijin bipartizan larg, un pachet legislativ de 95 de miliarde de dolari pentru furnizarea de asistență de securitate Ucrainei, Israelului și Taiwanului, în pofida obiecțiilor unor republicani.

Duminică, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a spus că este clar că Statele Unite doresc ca Ucraina ‘să lupte până la ultimul ucrainean’, inclusiv cu atacuri asupra teritoriului suveran al Rusiei și asupra civililor.

”Scufundarea din ce în ce mai adâncă a Washingtonului în războiul hibrid împotriva Rusiei se va transforma pentru Statele Unite într-un fiasco la fel de răsunător și de umilitor precum Vietnam și Afganistan”, a spus Zaharova.

Ucrainenii obișnuiți sunt „conduși cu forța la sacrificare drept ‘carne de tun”, dar Statele Unite nu mai mizează acum pe o victorie ucraineană împotriva Rusiei, a mai susținut purtătoarea de cuvânt.

Pachetul legislativ urmează să ajungă în Senatul SUA, unde se așteaptă să fie aprobat, după care va fi promulgat de președintele Joe Biden.

Duminică, ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a declarat că „nu este nimic de sărbătorit” și că războiul va continua și „mai mulți bani vor fi băgați în buzunare, mai multe arme furate și zeci de mii de ucraineni vor intra în mașina de tocat carne”. Înfrângerea Ucrainei este ”inevitabilă”, a mai scris el, citat de DPA.