ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„4.04.2024 - ZI DE GREVĂ JAPONEZĂ” - a transmis pagina Muzeului Național de Istorie a României:

„SUNTEM AICI PENTRU VOI. FIȚI ALĂTURI DE NOI!

Principalele revendicări sunt:

*remedierea inechităților morale și salariale generate de OUG 128/2023 și egalizarea de urgență, în plată a funcțiilor similare din sistemul muzeelor și bibliotecilor publice.
* remedierea anomaliilor actuale din sistemul de salarizare a personalului din instituțiile culturale – egalizarea cu instituțiile de spectacol.
* Indexarea anuală a salariilor personalului plătit din fondurile publice.
* Contract colectiv de muncă unic, la nivel național pentru instituțiile muzeale și biblioteci.
* alocarea unui buget de 0.9 din PIB către sectorul cultural cu o justă repartizare către instituțiile muzeale și biblioteci.”

„Grevă in muzee si biblioteci - mulțumim tuturor pentru solidaritate! Cultura si istoria nu sunt mofturi, reprezinta memoria și povestea umanității noastre a tututor. Fiecare bun de patrimoniu aflat intr-un muzeu a fost descoperit sau colecționat, restaurat, cercetat, pus în valoare intr-o expoziție de către cei care lucrează în muzee uneori în condiții greu de imaginat.”, a scris și Cezar Buiumaci de la Muzeul Municipiului București.
________________________________________________________
„4th OF APRIL 2024 - DAY OF JAPANESE STRIKE

WE ARE HERE FOR YOU. SUPPORT US!


The main demands are:
* Remediation of the moral and salary inequalities generated by the Government Order no. 128/2023 and the urgent equalization of the wages of similar positions and functions in the system of museums and public libraries
* Remediation of the current anomalies in the wage system for the staff in cultural institutions - equalisation with artistic institutions
* Annual indexation of salaries of the staff paid from public funds
* Single national collective labour contract for museums and libraries
* Allocation of 0.9% of the GDP to the cultural sector with a fair distribution to museums and libraries.”