ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


TRANSMISIE ÎN DIRECT - VIDEO MAI SUS

Fundația Turnu organizează sâmbătă, 23 septembrie 2023, un Concert Caritabil de Muzică Psaltică pentru reconstrucția Mănăstirii Turnu din județul Prahova, aproape distrusă după un incendiu devastator.

Vor cânta Grupul psaltic Tronos al Patriarhiei Române, condus de Arhid. Mihail Bucă, Ribale Wehbé (Liban) și Corul de copii Tronos Junior, condus de Ioan Balaban, informează Basilica.

Concertul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești, de la ora 18:00.

Informații și rezervări se pot obține la telefon 0730.77.81.29. Detalii despre bilete și donații - Aici.

Până la trei sferturi din corpul de chilii a fost afectat de incendiul din 6 iunie 2023, astfel încât este nevoie de fonduri pentru reparații.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu că am scăpat doar cu pagube materiale”, a declarat după eveniment Protosinghelul Valentin Mîțu, starețul sfântului așezământ.

Slavă Domnului, Biserica din incinta mănăstirii, ctitorită de Vlad Țepeș în urmă cu peste 560 de ani, a rămas intactă. 

Lumina Cuvântului ne mai informează: Concertul aduce în prim-plan frumusețea și valoarea muzicii psaltice care este deopotrivă rugăciune, jertfă cuvântătoare, artă, știință, mărturie și mărturisire a teologiei Bisericii, prin cuvânt și melos, cu un rol aparte în urcușul nostru duhovnicesc.

Durată: 1h30’. Preț bilet: 100 lei. Plata biletelor se poate face în contul de mai jos, cu mențiunea contravaloare bilet concert

CONT IBAN: RO50CECEB00030RON2686280

BENEFICIAR: FUNDAȚIA TURNU AJUTOR SI SPERANȚĂ

De asemenea puteți dona și pe http://donatii.turnu.ro


Vă așteptăm cu bucurie!

Ascultați mai jos din muzica pe care o veți putea audia pentru o cauză nobilă în cadrul Concertului Caritabil de la Ploiești:

Mihail Buca & Tronos - Balada Brâncovenilor | IBMF 2022

Tronos Junior (corul de copii) - Prohodul Domnului (fragment):

Agni Parthene (Arabic /Romanian) - Ribale Wehbé: