ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nevaccinatuk Novak Djokovic a trecut cu 6-3 7-6(5) 6-3 de rusul Daniil Medvedev și a intrat duminică în cărțile de istorie ale tenisului, câștigând US Open și egalând recordul de 24 de Grand Slamuri al lui Margaret Court, transmite Reuters.

Victoria, a patra în 10 finale la Flushing Meadows, a încununat o altă campanie remarcabilă de Grand Slam pentru Djokovic, cu victorii la Openul Australiei, Openul Franței și Openul Statelor Unite și o revenire în fruntea clasamentului mondial atunci când acesta va fi actualizat luni.

Sârbul în vârstă de 36 de ani devine cel mai vârstnic câștigător al U.S. Open masculin din Era Open și primul care câștigă pentru a patra oară trei evenimente de Grand Slam într-un sezon.
 
 
Meciul a durat puțin peste trei ore. Deși Medvedev a trecut în față cu 3-1 în tie-break, acesta nu a reușit să dea lovitura de grație, iar Djokovic s-a impus rapid, reușind să-l doboare pe jucătorul rus cu scorul 6-3, 7-6(5), 6-3.
 

După finală, Novak Djokovic a spus că își trăiește visul din copilărie. La șapte ani, acesta voia să câștige Wimbledon, dar nu se gândea că va reuși să adune 24 de trofee de Grand Slam, relatează Fanatik.
 
”Nu știu de unde să încep, acest trofeu înseamnă mult pentru mine. Îmi trăiesc visul din copilărie. Sa fiu parte din istoria acestui sport e remarcabil. E greu să descriu în cuvinte ceea ce simt aici. Am vrut să devin cel mai bun jucător din lume când aveam șapte ani. Voiam doar să câștig Wimbledon, apoi am început să îmi setez alte obiective, dar nu m-am gândit vreodată că voi putea să vorbesc după al 24-lea Grand Slam. În ultimii ani mi-am zis că am o șansă”, a spus Djokovic.

Mai apoi, Nole l-a felicitat pe Daniil Medvedev, care și-a serbat aniversarea cu soția lui chiar în ziua finalei, și i-a spus, în glumă, că dacă știa de dinainte de meci de aniversare, l-ar fi lăsat să câștige.

”Îmi pare rău că nu am început prin a-l felicita pe Daniil. Îți urez o aniversare fericită cu soția ta. Dacă știam că azi e aniversarea voastră, rezultatul era altul”, i-a spus Nole lui Medveev.

Reacția sârbului a venit după ce Medveev a spus că acum trei ani i-a făcut un cadou frumos soției sale, după ce a câștigat US Open chiar în fața lui Djokovic, dar anul acesta nu a reușit să îi ofere acest cadou.

”Am câștigat aici acum doi ani și spunea că e un cadou de aniversare grozav pentru soția mea, din păcate nu și astăzi. În general datele se schimbă, dar azi e iar aniversarea noastră și mi-a spus că trebuie să câștig iar, dar nu am reușit”, a spus Medvedev.