ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O Lege dată de Parlament săptămâna trecută a schimbat ADN-ul Poporului Român. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat marțea trecută două proiecte de legi care prevăd instituirea de zile dedicate prieteniei dintre România și Germania, respectiv România și Israel, informează Euractiv.

În cazul celui de-al doilea proiect, acesta prevede instituirea zilei de 14 mai ca Ziua Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel. Potrivit proiectului, în scopul marcării Zilei solidarității și prieteniei dintre România și Statul Israel, se organizează, la nivel național sau local, după caz, activități din sfera diplomației publice, culturii și educației care să ilustreze solidaritatea româno-israeliană.

Proiectele, adoptate cu unanimitate de voturi, au mers deja la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

O chestiune este că ziua de 14 mai era deja o Zi Națională, respectiv prin Legea 127/2017 Parlamentul a adoptat instituirea zilei de 14 mai ca Zi Națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste, pentru că, întâmplător, pe 14 mai 1948, ziua fondării statului Israel, au avut loc în România cele mai mari arestări din rândul elitelor românești.

O a doua chestiune a fost edificată de Consiliul Legislativ care, prin Avizul său pozitiv cu nr. 187/26.02.2024, atrage totuși atenția că alegerea zilei de 14 mai nu se justifică, pentru că statul român a recunoscut Israelul și a stabilit relații diplomatice cu acesta pe 11 iunie 1948 iar astfel de zile trebuiesc alese pentru a avea aceeași semnificație pentru ambele țări, pentru ca astfel să se stabilească manifestări similare în ambele state și nu numai la noi, după cum este cazul prin această lege, care nu are corespondent în statul evreu. Președintele Consiliului Legislativ mai atrage atenția și că Legea nu este scrisă corect în românește.

O a treia chestiune este că, pe lângă vaccinarea cu seruri experimentale ARNm care modifică ADN-ul, acum aflăm, prin Expunerea de Motive a Legii, că ADN-ul nostru este plecat în Țara Sfântă. Respectiv, autorii afirmă că „România și poporul român fac parte integrantă din ADN-ul Statului Israel”.

Neînțelegând prea bine ce vor autorii să spună, un ascultător fidel al Radio Erevan s-a adresat celebrului post pe această temă cu întrebarea: „Asta ce-o mai însemna, că suntem noi evrei sau că sunt ei daci și romani?”

„Înseamnă cu românii sunt Poporul Ales”, a venit răspunsul prompt de la Erevan.

Camera Deputataților a transmis pe 19 martie:

Parlamentul României a adoptat, astăzi, o lege prin care se stabilește data de 14 mai ca Ziua Națională a Prieteniei și Solidarității între România și Statul Israel. Potrivit prevederilor legii, în fiecare an, la 14 mai, vor fi organizate manifestări diplomatice, politice, culturale, sociale și artistice și vor fi prezentate materiale dedicate istoriei și promovării relațiilor bilaterale româno-israeliene.

Instituțiile de stat vor arbora, împreună, steagurile României și Statului Israel, iar Parlamentul României va organiza o sesiune solemnă dedicată Statului Israel.

De asemenea, misiunile diplomatice ale României, precum și autoritățile centrale și locale vor organiza evenimente pentru celebrarea Zilei Naționale a Prieteniei și Solidarității între România și Statul Israel.

„Așa cum cultura și istoria comunităților evreiești din România reprezintă un reper esențial și o parte integrantă a culturii și istoriei noastre naționale, Statul Israel a susținut întotdeauna țara noastră și poporul român. Adoptarea acestei legi va crea un cadru excelent pentru dezvoltarea în continuare a legăturii noastre cu Statul Israel, va reafirma caracterul special și dinamic al parteneriatului dintre România și Statul Israel și va promova valorile comune pe care cele două state le împărtășesc. Se spune adesea că prietenia adevărată se manifestă în cele mai dificile momente. Mai mult ca niciodată, acum este momentul pentru un astfel de simbol”, a declarat președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred-Robert Simonis.

La rândul său, președintele Knesset-ului, Amir Ohana, a declarat: „Aș dori să-mi exprim cea mai profundă gratitudine față de promotorii acestei cauze nobile, prietenii mei, președintele Camerei Deputaților Alfred-Robert Simonis, prim-ministrul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și președintele Federației Comunităților Evreiești din România, deputatul Silviu Vexler. Adoptarea fără probleme a acestei legi atât în Senatul României, cât și în Camera Deputaților, demonstrează profunzimea și autenticitatea legăturii noastre bilaterale, care se manifestă încă din prima Zi a Independenței Israelului, pe 14 mai 1948. Prietenia dumneavoastră este indispensabilă.” Etc...