ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andrei Popa, doctor în Psihologie și asistent la Universitatea Emory, a murit la numai 43 de ani.
 
„D-l Dr. in Psihologie, Andrei Popa a trecut la cele veșnice, la numai 43 de ani. Un cunoscut și apreciat Asistent Profesor la Emory University cu o minte sclipitoare și rezultate științifice pe măsură ne-a părăsit, lăsând în urmă familia îndoliată și comunitatea românească din Atlanta într-o profundă durere a despărțirii. Andrei va fi transportat în România pentru a fi aproape de familia sa. Cei care l-ați cunoscut sau cei care doriți să ajutați familia în cheltuielile de înmormântare și transport, o puteți face la linkul de mai jos. Suma strânsă va fi trimisă familiei îndoliate din România. Dumnezeu să-i odihnească sufletul cu cei drepți. Veșnica lui pomenire”, a transmis teologul Nicolae Clempuș.
 
 
 
În urma cu un an, România liberă semnala că cercetătorul român Andrei Popa de la Universitatea Emory din Atlanta, cu cetâțenie română, în vârstă de 43 de ani, se află de 27 de zile în greva foamei și de șaizeci de ore refuz de apă, ca protest al plagierii unei părți a lucrării sale de doctorat de către un coleg: "Selection Dynamics in Joint Matching to Rate and Magnitude of Reinforcement,” coordonată de J. J MC DOWELL, unul dintre cei mai prestigioși psihologi americani, specializat în matematica atitudinilor umane.

Autoritățile consulare române au fost informate de către familia sa din România despre situația gravă în care se află. Starea lui de sănătate s-a depreciat, neavând asistență de specialitate. Poliția statului Georgia și-a declinat competențele.