ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul a amenințat astăzi cu atacuri aeriene asupra Iranului, ca represalii la atacul fulger de 350 de rachete, pe fondul temerilor că acest conflict se va transforma într-un război total în Orientul Mijlociu, scrie Daily Mail.

Joe Biden se confruntă cu presiuni tot mai mari pentru a stăpâni criza, experții în apărare susțin că președintele a permis extinderea conflictului din Gaza și că extinderea liniilor de luptă riscă să atragă aliații, inclusiv SUA.

Donald Trump l-a acuzat aseară pe Biden de "slăbiciune și incompetență", în timp ce l-a criticat pe rivalul său electoral pentru că nu s-a adresat publicului american după atacul Teheranului, primul atac direct al acestuia asupra Israelului.

Purtătorul de cuvânt al IDF(armata israeliană), Peter Lerner, a confirmat luni dimineață că va exista o ripostă din partea Israelului, declarând că aceasta ar putea implica „o lovitură sau nu”.
 
 
 
Foto: Peter Lerner
 
El a explicat că vârfurile militare au prezentat „o gamă largă de opțiuni” și că există „o mulțime de scenarii diferite” pe masă.

Guvernul israelian va „decide asupra pașilor de urmat” chiar astăzi sau în zilele următoare, a declarat Lerner reporterilor.

Israelul afirmă că a interceptat 99% din sutele de rachete și drone lansate de Iran.