ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de cadavre au fost descoperite îngropate în curtea unui spital din Fâșia Gaza, care a fost ținta unui raid israelian, a anunțat duminică Apărarea Civilă din Gaza, chiar în momentul în care premierul israelian a promis că va spori presiunea asupra Hamasului palestinian, relatează AFP, citat de Știripesurse.
 
Palestinienii susțin că aceste cadavre erau dezbrăcate și aveau urme de violență, ceea ce indică faptul că oamenii au fost torturați înainte, informează News.ro.

"În zilele următoare, vom spori presiunea militară și politică asupra Hamas, pentru că aceasta este singura modalitate de a ne elibera ostaticii și de a obține victoria noastră", a declarat Benjamin Netanyahu.

La mai bine de șase luni de la începutul războiului, declanșat de un atac fără precedent asupra Israelului de către mișcarea islamistă palestiniană Hamas la 7 octombrie, Netanyahu s-a declarat în repetate rânduri hotărât să lanseze o ofensivă terestră la Rafah, pe care îl consideră ultimul mare bastion al Hamas.

Potrivit ONU, aproape un milion și jumătate de persoane strămutate din Gaza sunt concentrate în acest oraș situat în extremitatea sudică a teritoriului. Vineri, G7 și-a reafirmat opoziția față de "o operațiune de amploare" în acest oraș de la frontiera cu Egiptul, temându-se de o baie de sânge.

În sudul teritoriului palestinian asediat, la Khan Younès, apărarea civilă din Gaza a anunțat că a exhumat cel puțin 50 de cadavre de palestinieni îngropați în curtea unui spital.

Această descoperire macabră intervine într-un moment în care Statele Unite, aliatul de nădejde al Israelului, a aprobat un ajutor militar de 13 miliarde de dolari pentru aliatul său. În opinia Hamas, care se află la putere în Gaza din 2007, Washingtonul a dat "undă verde" Israelului pentru a continua să "atace" palestinienii.

RĂMĂȘIȚE UMANE

Potrivit Apărării Civile din Gaza, unele dintre cadavrele găsite la Khan Younès "erau dezbrăcate de haine, ceea ce indică, cu siguranță, că au fost arestate, torturate și supuse la rele tratamente de către armata de ocupație".

Un fotograf al AFP a văzut duminică membri ai Apărării Civile exhumând rămășițe umane în curtea spitalului. Imaginile AFP arată locuitori din Gaza adunați în aceeași zonă, în căutarea rudelor dispărute.

Printre acestea, Oum Mohammed al-Harazeen, care își caută soțul. "A dispărut de aproximativ o lună. A ieșit doar pentru a ne aduce mâncare și apă. A dispărut când armata israeliană a intrat în Khan Younès", spune ea.

Armata israeliană s-a retras din Khan Younès la 7 aprilie, după ce a desfășurat ceea ce a numit o "operațiune precisă și limitată" în acest spital, unul dintre cele mai mari din Gaza.