ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul Petru Vamvulescu, autor al mai multor cărți despre Părintele Arsenie Boca, s-a stins din viață aseară, chiar după o slujbă de maslu, informează Știripesurse.

„Aseară după slujba de maslu, părintele Petru Vamvulescu s-a stins din viață, la vârsta de 79 de ani, în casa unui preot care îi era ucenic. Părintelui i s-a făcut rău, a intrat în stop cardio respirator, iar medicii nu au mai putut face nimic să-l salveze.”

 "Părintele Petru Vamvulescu are soția și pe fiica lui îngropate la Mănăstirea Prislop.

El l-a cunoscut pe Părintele Arsenie Boca și l-a avut la mare evlavie toată viața. În ultimii ani purta la piept o icoană cu Maica Domnului, pretutindeni pe unde umbla, nu se despărțea de acea icoană. Oamenii l-au cunoscut ca fiind preot bun și duhovnic bun și blând.
Bunul Dumnezeu să îl ierte și să-l odihnească în pace, alături de cei dragi pe care acum îi va întâlni întru viața cea fără de sfârșit”, scrie, cu regret, pe pagina de socializare, cunoscutul părinte Dimitrie Ivasco, de la Schitul Straja, căruia părintele Petru i-a prezis că va sluji acolo, înainte cu 14 ani.
 
 
Mii de credincioși și-au exprimat părerile de rău, au scris mărturii cu amintiri comune despre părintele Petru, au postat fotografii cu acesta, astfel încât paginile de internet au rostogolit vestea plecării la cer a iubitului duhovnic încă de la primele ore ale zilei, transmite Ora de Sibiu.
 
 
Cunoscut de sibieni drept Părintele Petru, acesta a slujit multă vreme la bisericile din curtea Spitalului TBC  sau de pe strada Dealului din Sibiu, dar și la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Ocna Sibiului, cunoscută și ca Biserica Brâncovenilor. De asemenea, a fost deseori invitat de mulți alți preoți parohi să participe la liturghii, în multe alte biserici din Sibiu și din țară.
 
Privegherea are loc în ziua de sâmbată, începând cu ora 20, la Ocna Sibiului, în biserica voievodală  (str. Mihai Viteazu nr. 87)  în care părintele și-a păstorit ani buni turma încredințată și pe care a rectitorit-o, iar înmormântarea duhovnicului va avea loc lângă Hațeg, mai transmite sursa citată.
 
 
"Duminică se va săvârși, la Ocna Sibiului, Sf. Liturghie iar, în jurul orei 15, trupul preotului va pleca spre satul Mesteacăn, loc. Vălioara, la 20 km de Hațeg, unde va fi înmormântat luni, la 15.30. Accesul la Mesteacăn e foarte greu, doar cu mașini de teren sau trebuie urcat mult pe jos”, au ținut să ne precizeze credincioșii care s-au preocupat ca părintele Petru să fie condus pe ultimul drum, înspre locul unde să își găsească odihna veșnică.
 
Dumnezeu să-l ierte!