ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep s-ar fi mutat în secret din România. Cel puțin asta rezultă dintr-un fragment al motivării tribunalului în cazul tenismenei, semnalat de DC News. În raportul publicat de ITIA, în baza căruia Simona Halep a fost suspendată patru ani după ce a fost descoperită dopată, apare o informație despre locul în care aceasta și-ar fi mutat domiciliul.

„Doamna Halep este o româncă de 31 de ani, stabilită în prezent în Franța. Este o jucătoare profesionistă de tenis cu reputație internațională și a obținut un mare succes în carieră. A fost de două ori pe locul 1 mondial la simplu, în 2017 și 2019. Ea are 24 titluri de simplu, incluzând Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019”, este prezentarea pe care tribunalul londonez i-a făcut-o Simonei Halep, în motivarea din procesul de dopaj, scrie Antena3.

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj. Prima încălcare a regulamentului în cazul sportivei originare din România ar fi legată de identificarea substanței interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping în timpul competiției, iar a doua este legată de neregularitățile din pașaportul său biologic (ABP).

„Îmi iubesc țara și tocmai din acest motiv nu m-am gândit nicio clipă să mă mut în altă parte”, spunea Halep într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp, potrivit ProSport, care evidenția că Simona Halep este taxată prea mult de statul român.

Sursele citate menționează că Simona Halep a mai fost sfătuită în trecut, de exemplu de fostul antrenor Darren Cahill, să își mute reședința în altă țară, cum ar fi în Monaco, la Monte Carlo, pentru a plăti impozite mai mici pe banii câștigați în turnee, dar atunci aceasta a refuzat propunerea. Dar și în Franța veniturile din sport sunt taxate consistent, așa că decizia sa de a se muta cu reședința în această țara nu prea e de înțeles din punctul acesta de vedere.

Site-urile sportive arată că deși unii tenismeni aleg Monte Carlo ca reședință pentru a nu mai plăti impozite, toți cei trei jucători spanioli din top 32 au rămas fideli țării lor de origine, inclusiv Rafael Nadal, care a păstrat insula Mallorca ca reședință. Campionul de 22 ori la Grand Slam contribuie în mod cinstit la economia spaniolă, plătind un impozit pe venit de 45% Care poate merge până la 56% în unele cazuri. „În ceea ce privește gestionarea activelor, poate că ar fi mai bine să merg într-o altă țară cu condiții mai avantajoase, dar Spania este locul unde sunt fericit, alături de familia și prietenii mei”, a declarat Nadal. „În altă țară, aș avea dublul banilor, dar aș fi doar pe jumătate la fel de fericit. Banii nu cumpără fericirea”, a mai spus Nadal. 

Se pare că faimoasa sportivă care crede în știință cu excepția expertizelor care o privesc pe ea a luat de data aceasta sfatul „patriotic” în serios și acum s-a stabilit în Franța. Dacă sfatul i l-a dat tot fostul antrenor Patrick Mouratoglou, pare să fie o nouă decizie greșită.

FOTO-DOVADA ITIA: