ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ex-fundașul stânga Paul Bodin, care între 1990 și 1994 a strâns 23 de selecții pentru Țara Galilor, înscriind de 3 ori – nu însă și în minutul 65 al decisivei întâlniri cu România de pe Arms Park din Cardiff pentru calificarea la turneul final US World Cup 1994, când, la nici 5 minute după egalarea reușită de Saunders, stângaciul treiar rata un penalty la 1-1, Prunea ștergând mingea cu vârful degetelor spre transversală iar „tricolorii” calificându-se după ce și Răducioiu a preluat conducerea în minutul 83, 1-2, Hagi deschizând scorul de la semidistanță în minutul 32 – a dezvăluit că are cancer de prostată, detectat în urma unui test de rutină în aprilie, fostul selecționer al naționalei de tineret a galezilor din 2019 până în iulie 2022, și care în 13 septembrie a împlinit 59 de ani, remarcând că „vedem zilnic la TV că ‘unul din 2 oameni ajung să aibă cancer în cursul vieții’, dar mereu te gândești că nu vei fi tu acela”.
 
O colosală explozie a cancerelor a survenit după demararea în decembrie 2020 a așa-zisei „campanii de vaccinare”, o largă varietate a maladiei fiind înscrisă între nenumăratele efecte adverse ale așa-zisei „vaccinări”, propagandistic promovată de către „sistem” prin manipularea „narațiunii oficiale” ca fiind „sigură și eficientă, necesară ca unică soluție de revenire la normalitate”.   

Paul Bodin, treiarul stângaci al defensivei „roșilor” în decisivul Țara Galilor – România 1-2 (0-1) din urmă cu 30 de ani fără nicio lună de la Cardiff, a spus pentru un post radiofonic regional al BBC că „cred că am de răspândit mesajul, cred că-i vorba de ultimii 5 ani în care i-am văzut pe fotbaliști purtând în varii emisiuni sportive TV insigne de semnalare a conștientizării în legătură cu cancerul de prostată.” 

România, cu Anghel Iordănescu din acel an selecționer, își asigura atunci în Țara Galilor a doua calificare consecutivă la „Mondiale”, o vizionare a fazelor cheie ale jocului fiind accesibilă aici, tocmai fundașul stânga pe-atunci în vârstă de 29 de ani, lansat în fotbal de Chelsea Londra, ratând cu stângul o lovitură de la 11 metri la dispoziție cu 25 de minute înainte de final, la 1-1, „tricolorii” calificându-se în alcătuirea (1) Florin Prunea (Dinamo; 15 selecții la ora meciului / 0 goluri) – (2) Dan Petrescu (Genoa; 28/2), (3) Daniel Prodan (Clubul Sportiv al Armatei; 5/0), (4) Miodrag Belodedici (Valencia; 28/4), (5) Ioan Lupescu (Bayer 04 Leverkusen; 25/ 5), (6) Gheorge Popescu (PSV Eindhoven; 40/2), (7) Tibor Selymes (Cercle Brugge; 9/0 – min. 74, 15 – Dorinel Ionel Munteanu – Cercle Brugge; 24/2), (8) Ioan Ovidiu Sabău (Brescia; 42/7), (10) Gheorghe Hagi  (Brescia; 80/21), (9) Florin Raducioiu (Milan; 21/11), (11) Ilie Dumitrescu (Clubul Sportiv al Armatei; 31/7 – min. 89, 14 – Gheorge Mihali – Dinamo; 13/0). Pe bancă rămâneau în acea seară portarul de rezervă Dumitru Stîngaciu, Basarab Panduru și Ion Vlădoiu – toți 3 de la Clubul Sportiv al Armatei.

Paul John Bodin, al cărui fiu Billy este decarul divizionarei terțe Oxford United, a 19-a la finele sezonului trecut, era sub contract la ora întâlnirii cu România cu Swindon Town FC – care tocmai în respectiva ediție 1993-1994 evolua pentru unica dată în Premier League, adunând 28 de goluri în 146 de apariții pentru „Măcălendrii” între 1992 și 1996, după ce mai îmbrăcase același tricou alb-roșu de încă 93 de ori între 1989 și 1991, cu alte 9 goluri, trecând apoi pentru un sezon la Crystal Palace – londoneză actualmente în Premier League, dar adunând printre alții și 3 ani la Cardiff City respectiv 2 la Reading FC, cu o scurtă trecere și pe la Newcastle United.

De fapt, titularizat fiind de către Osvaldo Ardiles și în majoritatea sezonului 1989-1990, Bodin mai asigura o dată promovarea lui Swindon în elită și cu 3 ani înainte, „Robins” câștigând cu 1-0 finala barajului de pe Wembley cu Sunderland, însă un scandal financiar a dus la refuzarea locului roș-albilor pe prima scenă, continuând implicit în liga secundă, actualmente în liga a patra, pe locul 9 după eșecul acasă de marți seară, 0-1 cu Gillingham în etapa a XV-a.

Bodin lua contact în premieră cu scena inter-țări pentru naționala de tineret a Țării Galilor, în 1983, iar din 2017 a revenit pe aceeași scenă în capacitate de selecționer, al reprezentativei sub 19 ani a galezilor, până în 2019, când prelua cârma celei de tineret.

Paul Bodin cunoștea consacrarea totală în respectivele două campanii de calificare ale Țării Galilor, pentru UEFA Euro 1992 din Suedia și FIFA US World Cup 1994, an în care însă punea punct aparițiilor la națională pe fondul schimbului de generații, odată și cu demisia lui Terry Yorath în urma eșecului de la Cardiff, în care treiarul avea antepenultima sa apariție în „roșu” iar insuccesul era înregistrat de către insulari în formula Neville Southall (Everton; 71 selecții la ora jocului / 0 goluri) – David Phillips (Nottingham Forest; 49/1), Paul John Bodin (Swindon Town Football Club; 21/3 – schimbat în minutul 71 cu Malcolm Allen – Newcastle United; 14/3), Andy Melville (Oxford United; 17/0), Eric Young (Crystal Palace; 19/1), Kit Symons (Portsmouth; 13/0 – min. 53, Jeremy Goss – Norwich City; 5/0), șeptarul căpitan Barry Horne (Everton; 41/2), Dean Saunders (Aston Villa (43/14), Ian James Rush (Liverpool; 63/27), Gary Speed – decedat prin suicid (Leeds United; 23/0), Ryan Giggs (Manchester United; 10/două goluri).

Diferite forme de cancer sunt incluse pe lista nenumăratelor efecte adverse ale așa-zisei „vaccinări sigure și eficiente” care a fost insistent promovată din 2020 opiniei publice în absența consimțământului informat prin intermediul circului mediatic – contracost din banul public, în condițiile în care și dozele cu ser au fost cumpărate în baza unor achiziții publice en-gros tot din dările contribuabililor, dar mincinos mediatizate ca fiind „gratuite”, pași fermi ai „sistemului” urzit la scară mondială de oculta satanică în ciuda tuturor avertismentelor din partea celor mai pertinenți profesioniști în sensul că așa-zisul „vaccin” nu este nici sigur și eficient, nici necesar, dimpotrivă, cu potențial de vătămare, inclusiv letală, deși publicitatea produsului se referea la faptul că ar oferi „soluția salvatoare” la pLandemia „sperietoare” Covid-19 – de fapt doar un util pretext sub forma bio-terorismului pentru convingerea mai lesne a maselor că injectarea ar fi absolut necesară. 

Pe plan internațional, în insulă s-a jucat aseară și Manchester United – FC Copenhaga 1-0 în etapa a III-a din grupele Champions League, celălalt joc din „A” încheindu-se Galatasaray – Bayern 1-3, una dintre cele 5 victorii în deplasare, din totalul celor 8 partide disputate, restul având loc miercuri seară.

*Ultimele rezultate din SuperLiga internă dar și din eșaloanele 2-6, precum și programul din weekend-ul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal. (foto: World Soccer)