ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Una dintre cele mai grele postări pe care le-am scris. De patru zile mă gândesc la ea, cum s-o apuc, cum s-o scriu, dacă e bine, dacă nu, dacă trebuie să împărtășesc sau nu, dacă voi deranja pe cineva. Dacă și iar dacă.", a scris jurnalistul Paul Gabriel Andrei pe contul său de Facebook, urmând să povestească despre cum a aflat de moartea subită a medicului său de familie, în vârstă de numai 41 de ani, decedat în trafic, la volan:

"De o perioadă copiii mei au făcut o boală a copilăriei, lucru care i-a împiedicat să meargă la grădiniță. Nimic deosebit, se întâmplă tot mai frecvent în ultima vreme în țară. Copiii stau mai mult pe acasă decât în colectivitate.

Pentru ei am tot căutat un medic competent după ce pediatrul precedent a demonstrat în mai multe rânduri că n-are avea nicio treabă cu respectiva meserie. În ciuda faptului că dă indicații pe la televizor, dar e altă discuție.

Și am ajuns acum vreo 2 ani la o doamnă calmă, pricepută și atentă, aflată la o clinică într-o localitate învecinată. Însă între timp doamna s-a pensionat, iar de câteva luni am "încăput" pe mâinile unui doctor tânăr, pasionat și cu energie. La început însă l-am privit cu scepticism, mi se părea că experiența e un atu mai important într-o astfel de slujbă. 

Apoi am căpătat încredere, comunicam bine și lucrurile mergeau ok. Nu am interactionat foarte mult deoarece, Doamne ajută, nu prea a fost nevoie. Nici măcar nu i-am reținut numele, era doar "domnul doctor". Însă de fiecare dată reușea să se facă plăcut, mai ales în interacțiunea cu cei mici pe care reușea să-i distreze de fiecare dată. 
Am fost vineri la clinică pentru o verificare și mi-a spus să vin luni să-i mai vadă pe copii și să-mi dea ultimul aviz pentru a-i reintegra în comunitate dacă totul e ok. 

Luni am dat mesaj la 9:33 pe telefonul clinicii "Bună ziua. Domnul doctor e astăzi?". N-am primit niciun răspuns, doar bifă cu seen. Știam că de obicei programul dânsului e până la 13 așa că după vreo 2 ore am și sunat.

Mi-a răspuns doamna asistentă. 

<- Ne pare rău, nu este domnul doctor.

- Și vine mâine?

- Domnul doctor a suferit un AVC. Mâine îl îngroapă.>

Blank. S-a tăiat filmul.

Ce? Cum? What? Dumnezeu să-l odihnească! 

Și de 4 zile stau să mă întreb dacă să scriu și ce. Luni nu stiam nimic deși am căutat pe net informații despre vreun medic decedat. Nimic. Marți am găsit o postare din partea cuiva care tăguise policlinica. Miercuri am văzut și stiri pe anumite site-uri. 

În toată această vâltoare am apucat să citesc comentariile multor oameni care au interacționat mult mai mult cu "domnul doctor" decât mine. Am găsit filmulețe pe youtube din emisiunile la care participase cel care avea grijă de ai mei și pe care eu nu-l cunoșteam aproape deloc. 

"Ca prieten Ștefan era un om extraordinar, un om care niciodată nu se gândea la el, ci la ceilalți. Am înțeles că sambătă ar fi făcut un AVC, în timp ce conducea mașina proprie în București. A fost un profesionist un om cu pregătire extraordinară. A fost un om dedicat profesiei lui și un om care s-a implicat în știința medicală. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Avea un corp atletic, ducea o viață sănătoasă, făcea sport, din toate punctele de vedere era un om perfect" sunt declarațiile Ramonei Lăzuran pentru Antena Stars. 

Pe o pagină Roxana Serenity Bijoux am citit o postare care conținea și următorul text: "Ca de la OM la OM spun MULTUMESC pentru tot ce m-a invatat. In minutele petrecute in cabinet ma simteam ca la o lectie de dezvoltare personala. Asta inseamna maiestrie si profesionalism! Sa faci omul din fata ta sa uite ca e la medic, sa discute ca si cum ar fi doi buni prieteni care se stiu dintotdeauna."

Deși poate unii am fi tentați să ne gândim la unele lucruri conspiraționiste, nici nu mai contează. De ce ar conta? Lucrurile astea te lovesc fix în față și nu contează cine ești, cât ai crezut în știință și ce ai făcut până atunci. Proximitatea face diferența în percepția unor evenimente.

Dumnezeu să te odihnească, Stefan Veliceasa De două zile am aflat și cum te cheamă.

Îmi pare rău că nu te-am cunoscut mai bine și am aflat ce om extraordinar ești abia după ce ai plecat dintre noi. 
 
Odihnește-te în pace, domnule doctor!", a încheiat jurnalistul.