ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul Petrică Leașcu vs Recorder și Corupția din Biserică ia o nouă turnură care îl obligă pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, să dea o explicație, mai ales că noul caz expus, cel al Patriarhului Daniel, ar trebui, conform declarațiilor anterioare ale lui Bănescu, să fie supus Binomului SRI-DNA al BOR la următoarea ședință a Sfântului Sinod. Este vorba de acuze de „corupție” prezente deja în multiple „apariții de presă”.

Vedeți Bombă în Patriarhie: Vasile Bănescu trebuie să-l ancheteze pe Patriarh! Răsturnare de situație în cazul ”denunțătorului” Înaltului Teodosie: Îl acuză de corupție pe PF Daniel și afirmă că ziariștii Recorder au falsificat filmările. CTP, dat în judecată!

În apărarea lui Petrică Leașcu intervine și celebrul polițist Marian Godină, care îl susține pe acesta și întărește că ziariștii Recorder care l-au atacat pe IPS Teodosie și anterior chiar și pe „Marele Alb” sunt „niște mincinoși” dovediți.

Godină îl mai acuză și pe CTP, care a participat la circul înfierării Arhiepiscopului Teodosie dar și a „denunțătorului” Petrică Leașcu, de prezentare a unor date false, de minciuni.

Iată ce afirmă Petrică Leașcu în cea mai recentă postare a sa pe Facebook:

„Ținta investigațiilor mele a fost sistemul corupt ce se întinde din cabinetul Patriarhului Daniel și din Palatul Victoria peste aproape toată Biserica și peste aproape toată țara.

În opinia mea, Recorder a avut ca țintă pe ÎPS Teodosie. Au inclus și filmările cu preoții de la Mănăstirea Dinogeția ca să nu bată la ochi.

Convingerea mea este că domnii de la Recorder au primit indicații chiar de la Patriarhul Daniel și de la domnul Bănescu pentru a-l expune pe ÎPS Teodosie. Ambii îl vor plecat pe acest Arhiepiscop.”, spune chiar cel folosit de Recorder și care se simte acum înșelat.

Citiți și EXCLUSIV: Avocatul Cuculis solicită Parchetului și DNA eliminarea tuturor așa-ziselor ”probe video” depuse împotriva Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, în urma înregistrărilor nelegale ale provocatorilor anticreștini de la Recorder

Petrică Leașcu consideră că alte filmări cu preoți presupuși corupți pe care le-a furnizat redacției Recorder au fost eliminate din reportaj pentru că aveau legături cu apropiați SRI, în schimb executanții misiunii au direcționat tot atacul lor asupra Înaltpreasfințitului Teodosie, ca și cum ar fi primit un ordin.

„Poate o să-mi amintiți de investigația ”Clanul Marelui Alb”.

Unde este reporterul care a realizat respectiva investigație? Domnul Victor Ilie?

A zburat de la Recorder. Bineînțeles, ”nu la ordinul” Marelui Alb.

În locul reporterului Victor Ilie a venit domnul Alexandru Nedea cu o ”bogată experiență” jurnalistică obținută inclusiv la ”prestigioasa” televiziune Antena3.”, afirmă Leașcu în timp ce Godină publică o captură cu acuzatorul lui Teodosie, „ziaristul independent” Alex. Nedea, sorbindu-l din ochi pe Mihai Gâdea. FOTO:

Cu referire la ziariștii de la Recorder, Marian Godină, într-un text adresat lui CTP, care a fost complice la „investigația” anti-Teodosie, polițistul afirmă:

„Nu sunt dezamăgit azi de Recorder care au venit cu un răspuns în care au înșirat cu meșteșug niște cuvinte care nici măcar nu erau necesare publicului lor fanatic care oricum ar fi fost satisfăcut și de un simplu "noi nu am greșit cu nimic, noi facem jurnalism onest și de calitate".

Pe ei îi știu, am avut ocazia să îi văd cum mint fără rușine și cum nu dau doi bani pe deontologia profesională.”

În privința celor declarate de CTP despre Petrică Leașcu, polițistul Marian Godină îi transmite lui CTP că aserțiunile sale „sunt complet neadevărate. Sunt false. Sunt minciuni.”

Godină merge mai departe și îi acuză de minciună, la fel ca și Leașcu, pe cei trei ziariști „independenți” de la Recorder - Alex Nedea, Mihai Voinea, Cristian Delcea. Godină își intitulează podcast-ul „Recorder și deontologia profesională: Despre Recorder, CTP și deontolgia jurnalistului Nedea, crescut la Antena 3, lucru pe care se pare că mulți nu îl știu” -  VIDEO: