ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul slovac Robert Fico își amintește tot ce s-a întâmplat în timpul atacului suferit miercuri și al transferului său ulterior la spital, potrivit președintelui ales al țării, Peter Pellegrini, informează vineri EFE, citată de Agerpres.
 
"Prim-ministrul își amintește ce s-a întâmplat. A fost surprins de cât de repede s-a întâmplat totul'', a explicat Pellegrini la televiziunea TA3.

Pellegrini, care și-a început cariera politică alături cu Fico, l-a vizitat joi pe șeful guvernului la spitalul din Banska Bystrica, unde Fico se recuperează după ce a fost împușcat, și a putut vorbi cu el câteva minute.

Deși Fico rămâne în continuare în stare gravă, starea lui este stabilă, este conștient și poate comunica.

Pellegrini a declarat joi că a putut vorbi câteva minute cu Fico, întrucât premierul este foarte obosit și sub efectul medicamentelor.

Pellegrini a oferit câteva detalii suplimentare la televiziunea TA3 despre conversația sa cu premierul convalescent și a indicat că acesta a fost conștient tot timpul până când a fost sedat înainte de operație.

"Știa totul: că a primit primul ajutor, că a fost transferat de la Handlova cu elicopterul la Banska Bystrica, că a fost tratat de echipele medicale de urgență și că a fost sedat în sala de operație. Până atunci a fost conștient", a spus Pellegrini.

Noul șef al statului, care va prelua funcția luna viitoare, a declarat joi că Fico a scăpat de moarte "la mustață".

"Șeful guvernului a scăpat de moarte, pentru că dacă gloanțele ar fi lovit cu câțiva centimetri mai aproape de alte organe vitale, am fi vorbit despre ceva diferit", a spus el.
 
"Am avut voie să vorbesc cu el doar câteva minute, pentru că starea lui de sănătate chiar necesită liniște", a spus politicianul slovac.

Pellegrini a mai declarat că a vorbit cu Fico despre cât de fericit este că a supraviețuit tentativei de asasinare și i-a urat însănătoșire rapidă.