ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul american Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, a făcut pe rețeaua X (fostă Twitter) un comentariu controversat despre războiul din Ucraina, după ce SUA au aprobat un ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, relatează Știripesurse.

Elon Musk a răspuns unui comentariu făcut de fondatorul și partenerul Craft Ventures, David Sacks, pe X, care afirma că „pe baza unor calcule matematice simple, noul proiect de lege de finanțare care este aclamat pe scară largă ca salvând Ucraina va cumpăra exact jumătate dintr-o contraofensivă de vară".
 
Musk a spus că „Cea mai mare îngrijorare a mea este că nu există o strategie de ieșire, ci doar un război veșnic, în care copiii mor în tranșee din cauza artileriei sau a mitralierelor și a lunetiștilor care trec prin câmpuri de mine".
 
 

Amintim că, sâmbătă, Camera Reprezentanților din SUA a adoptat, printr-o majoritate bipartizană, un pachet mult așteptat de aproape 61 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia. Această asistență militară și economică, rezultatul unor luni de negocieri extrem de tensionate și laborioase, trebuie aprobată acum de Senat, unde un prim vot ar putea avea loc chiar marți.